MEZUNİYET SINAVI HAKKINDA

Mezunieyet Sınavı Başvuru İçin Son Gün : 22.02.2021

Mezuniyet Sınavları : 23.02.3021 - 25.02.2021

Mezuniyet sınavı sonuçlarının ÖBS'ne girilmesi için son gün : 26.02.2021

Mezuniyet sınav takvimleri ilgili bölümlerin websayfalarında yayınlanacaktır.

Mezuniyet sınavına girebilmek için;

* İlgili derse kaydını yaptırmış,
*  O derse ait ara sınava girmiş,
* Teorik derslerin en az %70’ine katılmış,
* Uygulamalı derslerde en az uygulamanın %80’ine katılmış,
* Uygulamalarda başarılı ve varsa verilen projeleri tamamlamış, olmak koşulu ile;
Mezun olabilmek için en fazla 3 başarısız dersi kalmış olan öğrenciler ile GNO’su  2,00’ın altında  olan öğrenciler  GNO’sunu 2,00’a çıkarabilmek için istediği üç dersten  sınava girebilirler.
Mezuniyet sınavına katılmak isteyen adaylar ilgili akademik birimin e posta adresine yazılı bir dilekçe göndererek başvuru yapabilirler.
Mezuniyet sınavının başarı notunun belirlenmesinde yalnızca mezuniyet sınav notu dikkate alınır.
Mezuniyet sınavları (COVİD-19) salgını nedeni ile ödev, proje, rapor v.b. şeklinde yapılacaktır.

Online başvuru için gerekli evraklar:

1-Başvuru dilekçesi (imzalı) (dilekçeyi indirmek için tılayınız)

2-Transkript

UZAKTAN İLETİŞİM

Değerli öğrencilerimiz,

Covid-19 pandemi dolayısıyla uzaktan eğitim şeklinde Eğitim-Öğretim faaliyetlerine devam ettiğimiz bu süreçte siz değerli öğrencilerimizin bizlerle daha sağlıklı iletişim kurabilmesi için BÖLÜMÜNÜZ WEB SAYFASINDAKİ duyurular kısmından bölümümüzde ders veren öğretim elemanlarının mail adreslerine ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Bu süreçte mezuniyet sınavı, kayıt dondurma, muafiyet vb. konularda dilekçe ile başvurmak için Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden

“Kullanıcı İşlemleri – Gönderilen Mesajlar – Yeni Mesaj”

işlem adımları uygulanarak danışman öğretim elemanınıza veya bölüm başkanınıza konu ile ilgili dilekçenizi iletebilirsiniz.

Siz değerli öğrencilerimiz için hazırlamış olduğumuz dilekçe şablonları Osmaniye Meslek Yüksekokulu Web sayfasında bulunan, “öğrenci - form ve belgeler” kısmında bulunmaktadır. Kullanılan dilekçelerin resmi nitelik taşıması için ıslak imza ile imzalanmış olarak Öğrenci Bilgi Sisteminden gönderilen mesaja eklenmesi gerekmektedir.

18.02.2021 Görüntülenme Sayısı: 881