Merkezimiz Gıda Enstrümental Analiz Laboratuvarları TÜRKAK Tarafından Akredite Edildi
- Üniversitemiz
- Haberler
- Merkezimiz Gıda Enstrümental Analiz Laboratuvarl...
Ekleme Tarihi :06.03.2023 15:53
Güncelleme Tarihi: 01.03.2023 00:00
Görüntüleme Sayısı :841
Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKÜMERLAB), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından zeytinyağı için 8, yer fıstığı için 6 ve ekstrakte edilen yağlar için 3 analizden 01.03.2023 itibariyle akredite edilmiştir. Bu suretle OKÜMERLAB Osmaniye’nin gıda analizi konusunda ilk ve tek akredite laboratuvarı olmuştur. Akreditasyon neticesinde OKÜMERLAB’ın ilgili analizlerden vereceği raporlar da dünya çapında geçerli hale gelmiştir.
TÜRKAK TARAFINDAN OKÜMERLAB’IN AKREDİTE EDİLDİĞİ ANALİZLER
A) ZEYTİNYAĞI
- Serbest Yağ Asitliği Tayini
- Peroksit Değeri Tayini
- Özgül Soğurma Tayini
- Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini
- Toplam Fenolik Madde Miktarı Tayini
- Vitamin E Analizi
- p-Anisidin Sayısı Tayini
- Prina Yağı Aranması
B) YER FISTIĞI
- Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
- Ham Protein Tayini
- Serbest Yağ Asitliği Tayini (Yer Fıstığı Yağında)
- Peroksit Değeri Tayini (Yer Fıstığı Yağında)
- Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini (Yer Fıstığı Yağında)
- Vitamin E Analizi (Yer Fıstığı Yağında)
C) EKSTRAKTE EDİLEN YAĞLAR
- Serbest Yağ Asitliği Tayini
- Peroksit Değeri Tayini
- Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini
Sitemizde, 6698 sayılı kanun kapsamında kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.