Gıda Enstrümental Analiz Laboratuvarlarımızın TÜRKAK Akreditasyon Sertifikası Yenilendi
- Üniversitemiz
- Haberler
- Gıda Enstrümental Analiz Laboratuvarlarımızın...
Ekleme Tarihi :29.11.2024 14:39
Güncelleme Tarihi: 20.12.2024 13:22
Görüntüleme Sayısı :12
Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKÜMERLAB), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından; zeytinyağı için 5, yer fıstığı için 1, yer fıstığı yağı için 2 ve ekstrakte edilen yağlar için 2 analizden 29.11.2024 itibariyle akreditasyon sertifikası yenilenmiştir. Bu suretle OKÜMERLAB Osmaniye’nin gıda analizi konusunda ilk ve tek akredite laboratuvarı olma ünvanını sürdürmektedir. Akreditasyon neticesinde OKÜMERLAB’ın ilgili analizlerden vereceği raporlar da dünya çapında geçerlidir.
TÜRKAK TARAFINDAN OKÜMERLAB’IN AKREDİTE EDİLDİĞİ ANALİZLER
A) ZEYTİNYAĞI
- Serbest Yağ Asitliği Tayini
- Peroksit Değeri Tayini
- Özgül Soğurma Tayini
- Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini
- Toplam Fenolik Madde Miktarı Tayini
B) YER FISTIĞI
- Ham Protein Tayini
- Serbest Yağ Asitliği Tayini (Yer Fıstığı Yağında)
- Peroksit Değeri Tayini (Yer Fıstığı Yağında)
C) EKSTRAKTE EDİLEN YAĞLAR
- Serbest Yağ Asitliği Tayini
- Peroksit Değeri Tayini
Sitemizde, 6698 sayılı kanun kapsamında kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.