Tarihçe
 

   Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi 25.04.2013 tarih ve 2013/4459 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. Fakültemiz bünyesinde Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, 2013 yılında açılmış, henüz aktif bir eğitim sürecine dahil değildir. Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, eğtim faaliyetleri gerçekleştirebilmek adına çalışmalarına devam etmektedir. Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Karacaoğlan Yerleşkesi E Blok, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi binasında yer almaktadır. Eğitim faaliyetlerinin aktif edilebilmesiyle birlikte, eğitim görecek öğrencilerimizin yerleşke içerisinde bulunan kütüphane, yemekhane, kafeterya, kapalı ve açık spor alanları gibi pek çok mekandan kolaylıkla faydalanma imkanı bulacakları öngörülmektedir.


 

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü

 

    Sanatın aktif olarak yer aldığı ve hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğu günümüz dünyasında, farklı disiplinler ile birlikte kendini geliştiren, yenileyen ve sanat eseri üretimini ilke edinen Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, geçmişle bağını koparmadan, çağımıza da adapte olabilecek, kendini geliştiren ve özgün eserler üretmeyi hedefleyen sanatçılar yetiştirmeyi amaç edinmektedir.

   Sanatın her alanında, her çeşitinde olduğu gibi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü de çağdaş, yenilikçi, vizyoner, üretimi destekleyen, özgün olmayı önemseyen sanatçılar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu bağlamda, sanatın ve sanatçının bütün gereksinimlerini önemseyen Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, bütün bu hedeflerini gerçekleştirebilmek adına, güçlü akademik kadrosu ile eğitim faaliyetlerini başlatabilmek adına çalışmalarına hızla devam etmektedir. 

 


 

 


 

 

Bölümün Amacı

 

   Bölümümüzün amacı, geçmişten günümüze süregelen geleneksel Türk sanatları üslup ve yaklaşımını önemseyen, çağımıza adapte olabilen, günümüzün gereklerini de farkında olan sanatçılar yetiştirmektir. 

 


 

 


 

Görüntülenme Sayısı: 63