Bölümümüzde Yüksek Lisans Tez Savunması Yapıldı
Ekleme Tarihi :28.12.2022 10:58 Güncelleme Tarihi: 28.12.2022 10:58 Görüntüleme Sayısı :497

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Yüksek Lisans öÄŸrencimiz Kübra Songül MERT  yüksek lisans tezini baÅŸarıyla savundu.

  Matematik Bölümümüz öÄŸretim üyelerinden Doç. Dr. DurmuÅŸ YARIMPABUÇ’un danışmanlığında tez çalışmasını tamamlayan Kübra Songül MERT, " Zamana BaÄŸlı Lazer Isı Kaynağı ile Yarı Sonsuz Fonksiyonel Dereceli Bir Cismin Hiperbolik Isı Ä°letiminin Yarı-Analitik Çözümü” baÅŸlıklı tezini savundu. Tez savunması, KahramanmaraÅŸ Sütçü Ä°mam Üniversitesi Matematik Bölümü öÄŸretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin YILDIRIM ve Adana Alparslan TürkeÅŸ Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dr. ÖÄŸr. Üyesi Baran AYDIN'ın katılımlarıyla Matematik Bölümü toplantı salonunda gerçekleÅŸtirildi.

 Tezde, zamana baÄŸlı bir lazer ısı kaynağının etkisi altında yalıtılmış yarı-sonsuz fonksiyonel olarak derecelendirilmiÅŸ cismin hiperbolik ısı iletimi yarı-analitik olarak çözülmüÅŸtür.  Sabit olduÄŸu düÅŸünülen termal gevÅŸeme parametresi dışında, cismin malzeme özelliklerinin eksenel yönde üstel olarak deÄŸiÅŸtiÄŸi varsayılmıştır. Sabit güç kaynağı, anlık kaynak ve lazer darbesi ÅŸeklinde alınan lazer ısıtma, dahili bir ısı kaynağı olarak kabul edilmiÅŸtir. Bu koÅŸullar altında elde edilen kısmi diferansiyel denklem, Laplace uzayında Bessel fonksiyonları, parametrelerin deÄŸiÅŸimi yöntemi ve Gauss kareleme yöntemleri kullanılarak çözülmüÅŸtür. Fiziksel uzaydaki çözüm, modifiye edilmiÅŸ Durbin yöntemi kullanılarak bulunmuÅŸtur.

  BaÅŸarılı öÄŸrencimizi yeni ünvanı için kutlar, kendisine saÄŸlıklı ve mutlu bir gelecek dileriz.

 

Personel e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema