Bölümümüzde Yüksek Lisans Tez Savunması Yapıldı
Ekleme Tarihi :07.10.2021 00:00 Güncelleme Tarihi: 07.10.2021 17:28 Görüntüleme Sayısı :827

Yüksek Lisans ÖÄŸrencisi Aybegüm ÇALIÅžKAN Çevrimiçi Jüri Toplantısında Tezini Savundu

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Yüksek Lisans öÄŸrencimiz Aybegüm ÇALIÅžKANyüksek lisans tezini baÅŸarıyla savundu.

Matematik Bölümümüz öÄŸretim üyelerinden Dr. ÖÄŸr. Üyesi DurmuÅŸ YARIMPABUÇ’un danışmanlığında tez çalışmasını tamamlayan Aybegüm ÇALIÅžKAN, "Fonksiyonel DerecelendirilmiÅŸ Dönen Basınçlı Kapların Elastik Analizi” baÅŸlıklı tezini savundu. Tez savunması, çevrimiçi olarak KahramanmaraÅŸ Sütçü Ä°mam Üniversitesi Matematik Bölümü öÄŸretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin YILDIRIM ve Adana Alparslan TürkeÅŸ Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dr. ÖÄŸr. Üyesi Baran AYDIN'ın katılımlarıyla gerçekleÅŸtirildi.

                          

                                                    

 

Tezde, sabit bir açısal döndürmenin etkisi altındaki  fonksiyonel dereceli silindirik ve küresel  basınçlı kapların deformasyon, gerinim ve gerilme analizleri ele alınmıştır. Fonksiyonel dereceli malzeme ise, deneysel verilere uydurulan eÄŸri ile geliÅŸtirilen ampirik iliÅŸkilere dayandırılan Halpin-Tsai modeli ile oluÅŸturulmuÅŸtur. Problemin çözümü, diferansiyel matris yaklaşımına dayanan Pseudospektral Chebyshev Metodu ile yapılmıştır.

BaÅŸarılı öÄŸrencimizi yeni ünvanı için kutlar, kendisine saÄŸlıklı ve mutlu bir gelecek dileriz.

Personel e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema