Öğretim Üyemizin Projesine TÜBİTAK Desteği
- Üniversitemiz
- Haberler
- Öğretim Üyemizin Projesine TÜBİTAK Desteği
Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Süfer’in yürütücülüğünü yaptığı 1002-A projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye hak kazandı. |
Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Süfer’in yürütücülüğünü üstlendiği ve birçok farklı üniversiteden akademisyenin araştırmacı olarak yer aldığı “Yenilebilir Böceklerden Protein Ekstraksiyonunun Optimizasyonu ve Proteinlerden Yenilebilir Film Eldesi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek kapsamında desteklenmeye değer görüldü. 11 ay sürecek proje ile cırcır böceği, un kurdu ve mario kurdundan izole edilecek olan proteinlerden yenilebilir film eldesi ve bu filmlerin elma dilimlerinde oksidatif esmerleşmeyi engelleyici etkisinin ortaya konulması amaçlandığı belirtildi. (Haberin detayları için tıklayınız...) |