BİLİMSEL YAYINLAR |
||
S/N |
Adı Soyadı |
Bağlantı Linki |
1. |
Prof. Dr. Halef DİZLEK’in ulusal projeleri |
|
2. |
Prof. Dr. Ayşe Tülin ÖZ'ün ulusal projeleri |
|
3. |
Prof. Dr. Adnan BOZDOĞAN'ın ulusal projeleri |
|
4. |
Doç. Dr. Ömer Faruk GAMLI'nın ulusal projeleri |
|
5. |
Doç. Dr. Hande DEMİR'in ulusal projeleri |
|
6. |
Doç. Dr. Meriç ŞİMŞEK ASLANOĞLU'nun ulusal projeleri |
|
7. |
Doç. Dr. Özge SÜFER'in ulusal projeleri |
|
8. |
Dr. Öğr. Üyesi Kurban YAŞAR’ın ulusal projeleri |
|
9. |
Dr. Tülin EKER’in ulusal projeleri |
TÜBİTAK PROJELERİ |
|||||||
S/N |
YÜRÜTÜCÜ |
ARAŞTIRMACI-(LAR) |
DESTEK PROGRAMI |
PROJE BAŞLIĞI |
BAŞLANGIÇ TARİHİ |
BİTİŞ TARİHİ |
BÜTÇESİ |
1 |
Özge SÜFER |
Gülşah ÇALIŞKAN KOÇ, Azime ÖZKAN KARABACAK |
1002 |
Yenilebilir Böceklerden Protein Ekstraksiyonunun Optimizasyonu ve Proteinlerden Yenilebilir Film Eldesi |
1.10.2024 |
1.09.2025 |
75.000 TL |
2 |
Dilek DEMİRBÜKER KAVAK |
Hande DEMİR |
1002 |
UV-C Işınlama İşleminin Bitkisel Kaynaklarla Üretilmiş Köfte Benzeri Ürünlerin Mikrobiyal Yükünün Azaltılması Amacıyla Kullanımı |
5.04.2024 |
5.10.2024 |
49.950 TL |
3 |
Pınar KADİROĞLU KELEBEK |
Tülin EKER, Haşim KELEBEK |
1001 |
Yer Fıstığı Kabuğundan Yeşil Ekstraksiyon ile Luteolin Eldesi, Luteolinin Proniyozomal Enkapsülasyonu ve Zebra Balığı Modeli ile Antikanser Özelliğinin Saptanması |
1.04.2024 |
Devam Ediyor |
1.640.000 TL |
4 |
Tülin EKER |
Danışman: Pınar KADİROĞLU KELEBEK |
2218 |
Yer Fıstığı Zarının Biyorafinasyonu; Süperkritik-Karbondioksit Ekstraksiyonunun Optimizasyonu, Ekstraktın Proniozom ile Enkapsülasyonu ve Karakterizasyonu |
1.06.2023 |
Devam Ediyor |
90.000 TL |
5 |
Levent Y. AYDEMİR |
Hande DEMİR |
1505 |
Çay üretim süreci atıklarından toz protein ve prebiyotik üretimi |
1.01.2023 |
Devam Ediyor |
1.996.000 TL |
6 |
Levent Y. AYDEMİR |
Hande DEMİR |
1002 |
Katı Kültür Fermantasyonu ile Biyoaktif Özellikleri Geliştirilmiş Fermente Fındık Küspesi Üretimi |
1.05.2022 |
1.05.2023 |
45.000 TL |
7 |
Ayşe Tülin ÖZ |
Ebru KAFKAS |
1002 |
Pestisitlere Alternatif Hekzanal Uygulamasının Çilek Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi |
2020 |
2021 |
37.720 TL |
8 |
Turgut CABAROĞLU |
Serkan SELLİ, Merve DARICI, Tülin EKER (Bursiyer) |
1001 |
Yörenin ve Tane Boyutunun Kavrulmuş Yerfıstığı ve Fıstık Ezmesinde in vivo ve in vitro Aroma Bileşimi ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi |
1.11.2019 |
2.02.2022 |
200.000 TL |
9 |
Halef DİZLEK |
Danışman: Joseph AWIKA |
2219 |
Determination of basic criteria that influence the functionality of gluten protein fractions and gluten complex on dough and bread characteristics |
16.07.2019 |
15.07.2020 |
- |
10 |
Adnan BOZDOĞAN |
Kurban YAŞAR, Bülent KABAK |
3001 |
Osmaniye İlinde Üretilen Bazı Yer Fıstıklarının ve Bu Fıstıklardan Elde Edilen Yağların Aflatoksin Yönünden İncelenmesi |
1.06.2016 |
1.12.2017 |
57.677 TL |
11 |
Hande DEMİR |
- |
3001 |
Isıl işlem ve UV-C ışınlama işleminin soğan suyunun pastörizasyonunda kullanılabilirliğinin ve raf ömrü üzerine olan etkisinin incelenmesi |
15.09.2015 |
15.09.2016 |
30.000 TL |
12 |
Halil SÜNBÜL |
Basri ÇALIŞKAN, Burcu SAYGIDEĞER DEMİR, Önder KAŞKA, Halef DİZLEK |
4007 |
TÜBİTAK ile Bilimi Tanıyarak Geleceğe Yürüyorum |
20.02.2015 |
3.11.2015 |
32.835 TL |
13 |
Ahmet İPEK |
Ayşe Tülin ÖZ |
1002 |
Moleküler Markırlar Kullanılarak Önemli Bazı Standart Zeytin Çeşit Ve Melezlerinin DNA Profillerinin Belirlenmesi Ve Gen Haritasının Çıkarılması |
2006 |
2008 |
6.000 TL |
14 |
Ahmet CANBAŞ |
Adnan BOZDOĞAN, Turgut CABAROĞLU, Hüseyine ERTEN |
TOVAG-3391 |
Nevşehir Ürgüp Çevresi Emir ve Dimrit Üzümlerinden Doğal Köpüren Şarap Üretimi Üzerine Bir Araştırma |
1.09.2004 |
1.09.2007 |
Belirtilmemiş |
15 |
Ahmet CANBAŞ |
Turgut CABAROĞLU, Hüseyin ERTEN, Ümit ÜNAL, Adnan BOZDOĞAN |
TOVAG |
Pozantı Koşullarında Yetiştirilen Bazı Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin Fenolojileri ile En Uygun Derim Zamanının ve Şaraplık Değerlerinin Belirlenmesi |
1.09.2000 |
1.09.2003 |
Belirtilmemiş |
16 |
Turgut CABAROĞLU |
Hüseyin ERTEN, Ümit ÜNAL, Adnan BOZDOĞAN |
TOVAG |
Öküzgözü ve Boğazkere Üzümleri Karışımından Kaliteli Bir Şarap Üretebilmek İçin En Uygun Cibre Fermantasyonu Süresinin Belirlenmesi |
1.09.1999 |
1.09.2001 |
Belirtilmemiş |
TÜBİTAK-ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ |
||||||||
S/N |
DANIŞMAN |
YÜRÜTÜCÜ |
ARAŞTIRMACI-(LAR) |
DESTEK PROGRAMI |
PROJE BAŞLIĞI |
BAŞLANGIÇ TARİHİ |
BİTİŞ TARİHİ |
BÜTÇESİ |
1 |
Tülin EKER |
Rabia TURAN |
Rabia TURAN |
2209-A |
Çimlenmiş Darı Unu Üretimi: Kimyasal Bilesimi, Biyoaktif Bileşikleri ve in vitro Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi |
04.10.2023 |
04.04.2024 |
6.000 TL |
BAP |
||||||||
S/N |
YÜRÜTÜCÜ |
ARAŞTIRMACI-(LAR) |
DESTEKLEYEN ÜNİVERSİTE |
PROJE TÜRÜ |
PROJE BAŞLIĞI |
BAŞLANGIÇ TARİHİ |
BİTİŞ TARİHİ |
BÜTÇESİ |
1 |
Halef DİZLEK |
Tuba ARISOY |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Farklı Form ve Düzeylerde Kestane (Castanes Sativa Mill.) Kullanımının Kekin Yapısal, Fiziksel ve Duyusal Özelliklerine Etkisi |
10.07.2024 |
10.07.2025 |
20.000 TL |
2 |
Özge SÜFER |
Aycan ÇÖREKÇİOĞLU |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Endüstriyel Katı ve Sıvı Atık Yağların Biyodizel Eldesinde Kullanımı |
10.07.2024 |
10.07.2025 |
19980 TL |
3 |
Tülin EKER |
- |
OKÜ |
BAP-PT1 |
İncir Çekirdeğinin Aroma Bileşiklerinin ve Fenolik Fraksiyonünün Karakterizasyonu: Mor (Bürsa Siyahı) ve Yeşil (Abbas) Çeşitlerin Kıyaslanması |
10.07.2024 |
10.07.2025 |
30.000 TL |
4 |
Azime ÖZKAN KARABACAK |
Özge SÜFER, Aysima GÜNEŞLİ |
Bursa Uludağ Üniversitesi |
BAP Hızlı Destek |
|
26.03.2024 |
17.10.2024 |
34.483,5 TL |
5 |
Hande DEMİR |
Yüksek Lisans Öğrencisi |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Bazı Bitkisel Süt Üretim Prosesi Atıklarının Değerlendirilmesi |
25.12.2023 |
Devam Ediyor |
14.820 TL |
6 |
Meriç ŞİMŞEK ASLANOĞLU |
Elif Kılıçarslan |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Tarımsal ve Gıda Proses Atıklarının Katı Kültür Fermentasyonu ile Değerlendirilmesi |
12.11.2022 |
12.11.2023 |
8.000,00 TL |
7 |
Meriç ŞİMŞEK ASLANOĞLU |
Merve Darıcı |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Sivri Çarliston ve Dolma Biberin Mikrodalga Yardımıyla Kurutulması |
18.06.2020 |
18.06.2021 |
8.000,00 TL |
8 |
Meriç ŞİMŞEK ASLANOĞLU |
Özge Süfer |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Sarı Kirazın Farklı Tekniklerle Kurutulması ve Bazı Kalite Özelliklerinin Değerlendirimesi |
20.05.2019 |
20.08.2020 |
8.000,00 TL |
9 |
Meriç ŞİMŞEK ASLANOĞLU |
Belma Eke |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Doğal Antioksidan Katkılı Yenilebilir Filmlerin Gıda Sistemine Uygulanması |
12.11.2018 |
12.11.2019 |
3.000,00 TL |
10 |
Meriç ŞİMŞEK ASLANOĞLU |
Rabia Koşay |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Çift Emülsiyonların Gıda Sistemine Uygulanması |
12.11.2018 |
12.11.2019 |
3.000,00 TL |
11 |
Halil ÖZDEMİR |
Adnan Bozdoğan |
OKÜ |
Bireysel Araştırma Projesi |
YER FISTIĞI TOHUMU KABUĞUNDAN DOĞAL BOYARMADDE EKSTRAKSİYONU VE BOYAMA ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ |
12.11.2018 |
1.09.2020 |
8.000 TL |
12 |
Turgut CABAROĞLU |
Tülin EKER, Merve DARICI |
Çukurova Üniversitesi |
Münferit Proje |
SPME ve PurgeTrap Metotlarının Yer Fıstığının Aroma Bileşimi Üzerine Etkisi |
22.10.2018 |
19.11.2020 |
49.999 TL |
13 |
Adnan BOZDOĞAN |
Emine Tanrıkulu |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Keçiboynuzu pekmezi ve tozunun yer fıstığı ezmesinin reolojik özellikleri üzerine etkisinin incelenmesi |
1.02.2018 |
20.12.2019 |
3.000 TL |
14 |
Adnan BOZDOĞAN |
Esra Çavdır |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Limon ekşisinin reolojik ve bazı fizikokimyasal özelliklerinin incelenmesi |
1.02.2018 |
20.12.2019 |
3.000 TL |
15 |
Halef DİZLEK |
Mustafa KURT |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Ekmeklik Buğdaylara (Triticum aestivum L.) İki Kez Uygulanan Tavlama İşleminin Unun Renk, Kül, Teknolojik, Reolojik ve Ekmeklik Özelliklerine Etkisi |
25.10.2017 |
25.04.2019 |
3.000 TL |
16 |
Halef DİZLEK |
Gökhan ÇELİKER |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
TS 2974 Buğday Standardına Göre Aynı Kategoride Yer Alan Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Farinograf ve Ekstensograf Özelliklerinin Belirlenerek TMO Hububat Alım Kriterleri ile Uyumluluğunun İncelenmesi ve Glutopeak Analizinin Bu Sınıflandırma ve Değerlendirme Çerçevesinde Kullanılabilirliğinin Belirlenmesi |
25.10.2017 |
2.07.2019 |
3.000 TL |
17 |
Halef DİZLEK |
Büşra ÇINAR |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Farklı Tip ve Düzeylerde Hidrokolloid ve Kabartma Tozu Kullanılmasının Sufle Kek Kalitesine Etkileri |
9.06.2017 |
20.09.2018 |
3.000 TL |
18 |
Ömer Faruk GAMLI |
Zeliha Eraslan |
OKÜ |
PT4 |
Zeytin Yaprağı Ekstrakt Kullanımının Biber Salçalarındaki Kalite Değişimi Üzerine Etkisi |
1.06.2017 |
4.08.2017 |
3.000 TL |
19 |
Halef DİZLEK |
Turgay İPEK |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Katkı Maddesiz ve Doğal Yer Fıstığı Ürünlerinin Farklı Formlarda ve Oranlarda Kullanılması Suretiyle Kek Üretiminin Optimize Edilmesi ve Bu Etmenlerin Ev ve Sanayi Tipi Keklerin Nitelikleri Üzerine Etkileri |
31.05.2016 |
8.08.2017 |
3.000 TL |
20 |
Halef DİZLEK |
Emre GİRİTLİOĞLU |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Kinoa (Chenopodium quinoa Willd) ve Şekerotu (Stevia rebaudiana Bertoni) Kullanılarak Yeni Bisküvi ve Kek Formülleri Geliştirme Üzerine Bir Araştırma |
29.12.2015 |
26.01.2017 |
8.000 TL |
21 |
Adnan BOZDOĞAN |
Ayşe Tülin ÖZ, Ömer Faruk GAMLI, Önder KAŞKA, Halef DİZLEK |
OKÜ |
OKÜ BAPKOM Projesi |
Gıda, Kimya ve Makine Mühendisliği Bölümleri Öğrenci Laboratuvarları Alt Yapı Projesi |
24.12.2015 |
9.12.2016 |
500.000 TL |
22 |
Adnan BOZDOĞAN |
Tülin EKER |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Zeytinlerin Depolanmasında Gaz Uygulamalarının Zeytinyağının Fenol Bileşikleri Yağ Asidi Profili ve Kalitesi Üzerine Etkisi |
14.12.2015 |
13.12.2016 |
8000 TL |
23 |
Fahriye Bihter Zaimoğlu ONAT |
N. Ebru Kafkas, Adnan Bozdoğan |
Çukurova Üniversitesi |
Bireysel Araştırma Projesi |
Çukurova Bölgesi İkinci Ürün Koşullarında Tescil Edilmiş Farklı Soya (Glycine Max.) Çeşitlerinin Verim Ve Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi |
15.10.2015 |
15.10.2018 |
Belirtilmemiş |
24 |
Ahmet CANBAŞ |
Adnan Bozdoğan |
Çukurova Üniversitesi |
Lisansüstü Tez Projesi |
Boğazkere ve Öküzgözü üzümlerinde renkli ve renksiz fenol bileşiklerinin çözünmeleri üzerine araştırma |
15.09.2001 |
15.09.2002 |
Belirtilmemiş |
25 |
Ayşe Tülin ÖZ |
Yasemin Kır |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Tanelenmiş ‘Hicaznar’ Nar Meyvelerinde Hekzanal Buhar Uygulamasının Mantari Bozulma Zararı Üzerine Etkisinin Belirlenmesi |
2022 |
2023 |
8.000 TL |
26 |
Ayşe Tülin ÖZ |
Hayrunnisa Yurdakul |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Derim Öncesi Hekzanal Uygulamasının Çilek Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi |
2021 |
2022 |
3.000 TL |
27 |
Hande DEMİR |
Yüksek Lisans Öğrencisi |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Salamura kapari meyvelerinin farklı yöntemler ile kurutulmasının incelenmesi |
6000 TL |
||
28 |
Hande DEMİR |
Yüksek Lisans Öğrencisi |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Yulaf yoğurdu üretiminde yulaf sütünün proteince zenginleştirilmesi |
3000 TL |
||
29 |
Ayşe Tülin ÖZ |
Büşra Eryol |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Derim Sonrası Doğal Alternatif Uygulamaların Trabzon Hurması Meyvesinin Fizyolojik ve Fungal Kökenli Bozulmaları İle Raf Ömrü Üzerine Etkisinin Belirlenmesi |
2019 |
2021 |
8000 TL |
30 |
Ayşe Tülin ÖZ |
Bengül Akyol |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Turp (Raphanus Sativus L.) Muhafaza Kalitesi ve Raf Ömrü üzerine Kaplama Materyali Ve Kalsiyum Uygulamasının Etkilerinin Belirlenmesi (Devam Ediyor). |
2019 |
2020 |
1500 TL |
31 |
Hande DEMİR |
Yüksek Lisans Öğrencisi |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Derin yağda kızartma yöntemi ile patates cipsi üretiminde rafine yer fıstığı yağı kullanımının incelenmesi |
4499 TL |
||
32 |
Hande DEMİR |
Yüksek Lisans Öğrencisi |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Isıl olan ve olmayan işlemler ile pastörize edilen yulaf sütünden yoğurt yapım olanaklarının araştırılması |
4499 TL |
||
33 |
Ayşe Tülin ÖZ |
Şeyma Hiçyılmaz |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Hicaznar' Nar Meyvelerinde Derim Sonrası Fungal Bozulmalar ve Üşüme Zararının Kontrolü üzerine Gamma-Aminobütirik Asit Uygulamasının Etkisinin Belirlenmesi |
2018 |
2019 |
1500 TL |
34 |
Ayşe Tülin ÖZ |
Tuğçe Ceren |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Hicaznar' Nar Tanelerinde Derim Sonrasi Fungal Bozulmalar ve Üşüme Zararının Kontrolü Üzerine Okzalik Asit Uygulamasının Etkisinin Belirlenmesi |
2018 |
2019 |
1500 TL |
35 |
Hande DEMİR |
Yüksek Lisans Öğrencisi |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Bal kabağı suyunun pastörizasyonu |
3000 TL |
||
36 |
Hande DEMİR |
Yüksek Lisans Öğrencisi |
OKÜ |
Bireysel Araştırma Projesi |
Soğan suyunun sürekli sistem UV-C reaktörde pastörizasyonu |
4500 TL |
||
37 |
Hande DEMİR |
Yüksek Lisans Öğrencisi |
OKÜ |
Lisansüstü Tez Projesi |
Soğan dilimlerinin çeşitli yöntemlerle kurutma karakteristiklerinin ve kurutma esnasında meydana gelen değişimlerin incelenmesi |
3000 TL |
||
38 |
Ayşe Tülin ÖZ |
Adnan BOZDOĞAN,Halef DİZLEK |
OKÜ |
Altyapı Projesi |
Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrenci Laboratuvarı Alt Yapı Projesi |
245.000 TL |
||
39 |
Ayşe Tülin ÖZ |
Adnan BOZDOĞAN,Halef DİZLEK, Hasan DEMİR, Hüsniye Aka SAĞLIKER |
OKÜ |
Altyapı Projesi |
Mühendislik Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğrenci Laboratuarları Altyapı Projesi |
31.915 TL |
||
40 |
Mehmet Sertaç ÖZER |
Ender KARATEKİN, Halef DİZLEK |
Çukurova Üniversitesi |
Lisansüstü Tez Projesi |
Süne Tahribatına Uğramış Buğdayların Ekmeklik Kalitelerinin İyileştirilme Olanaklarının Araştırılması |
8.000 TL |
||
41 |
Ali ALTAN |
Halef DİZLEK, Mehmet Sertaç ÖZER |
Çukurova Üniversitesi |
Lisansüstü Tez Projesi |
Süne Zararına Uğramış Ekmeklik Buğdayların Bazı Niteliklerinin İncelenmesi ve İyileştirilmesi Olanakları Üzerine Bir Araştırma |
4.000 TL |
||
42 |
Ali ALTAN |
Halef DİZLEK |
Çukurova Üniversitesi |
Lisansüstü Tez Projesi |
Farklı Kabartma Tozlarının Değişik Oranlarda Kullanılmasının ve Kek Hamurunun Pişirme Öncesinde Bekletilmesinin Pandispanya Nitelikleri Üzerine Etkilerinin İncelenmesi |
750 TL |
Görüntülenme Sayısı: 128