BİLİMSEL YAYINLAR

S/N

Adı Soyadı

Bağlantı Linki

1.

Prof. Dr. Halef DİZLEK’in ulusal projeleri

 

2.

Prof. Dr.  Ayşe Tülin ÖZ'ün ulusal projeleri

 

3.

Prof. Dr. Adnan BOZDOĞAN'ın ulusal projeleri

4.

Doç. Dr. Ömer Faruk GAMLI'nın ulusal projeleri

 

5.

Doç. Dr. Hande DEMİR'in ulusal projeleri

6.

Doç. Dr. Meriç ŞİMŞEK ASLANOĞLU'nun ulusal projeleri

 

7.

Doç. Dr. Özge SÜFER'in ulusal projeleri

8.

Dr. Öğr. Üyesi Kurban YAŞAR’ın ulusal projeleri

 

9.

Dr. Tülin EKER’in ulusal projeleri



TÜBİTAK PROJELERİ

S/N

YÜRÜTÜCÜ

ARAŞTIRMACI-(LAR)

DESTEK PROGRAMI

PROJE BAŞLIĞI

BAŞLANGIÇ TARİHİ

BİTİŞ TARİHİ

BÜTÇESİ

1

 Özge SÜFER

Gülşah ÇALIŞKAN KOÇ, Azime ÖZKAN KARABACAK

1002

Yenilebilir Böceklerden Protein Ekstraksiyonunun Optimizasyonu ve Proteinlerden Yenilebilir Film Eldesi

1.10.2024

1.09.2025

75.000 TL

2

Dilek DEMİRBÜKER KAVAK

Hande DEMİR

1002

UV-C Işınlama İşleminin Bitkisel Kaynaklarla Üretilmiş Köfte Benzeri Ürünlerin Mikrobiyal Yükünün Azaltılması Amacıyla Kullanımı

5.04.2024

5.10.2024

49.950 TL

3

Pınar KADİROĞLU KELEBEK

Tülin EKER, Haşim KELEBEK

1001

Yer Fıstığı Kabuğundan Yeşil Ekstraksiyon ile Luteolin Eldesi, Luteolinin Proniyozomal Enkapsülasyonu ve Zebra Balığı Modeli ile Antikanser Özelliğinin Saptanması

1.04.2024

Devam Ediyor

1.640.000 TL 

4

Tülin EKER

Danışman: Pınar KADİROĞLU KELEBEK

2218

Yer Fıstığı Zarının Biyorafinasyonu; Süperkritik-Karbondioksit Ekstraksiyonunun Optimizasyonu, Ekstraktın Proniozom ile Enkapsülasyonu ve Karakterizasyonu

1.06.2023

Devam Ediyor

90.000 TL

5

Levent Y. AYDEMİR

Hande DEMİR

1505

Çay üretim süreci atıklarından toz protein ve prebiyotik üretimi

1.01.2023

Devam Ediyor

1.996.000 TL

6

Levent Y. AYDEMİR

Hande DEMİR

1002

Katı Kültür Fermantasyonu ile Biyoaktif Özellikleri Geliştirilmiş Fermente Fındık Küspesi Üretimi

1.05.2022

1.05.2023

45.000 TL

7

Ayşe Tülin ÖZ

Ebru KAFKAS

1002

Pestisitlere Alternatif Hekzanal Uygulamasının Çilek Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

2020

2021

37.720 TL

8

 Turgut CABAROĞLU

Serkan SELLİ,  Merve DARICI, Tülin EKER (Bursiyer)

1001

Yörenin ve Tane Boyutunun Kavrulmuş Yerfıstığı ve Fıstık Ezmesinde in vivo ve in vitro Aroma Bileşimi ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi

1.11.2019

2.02.2022

200.000 TL

9

Halef DİZLEK

Danışman: Joseph AWIKA

2219

Determination of basic criteria that influence the functionality of gluten protein fractions and gluten complex on dough and bread characteristics

16.07.2019

15.07.2020

-

10

Adnan BOZDOĞAN

Kurban YAŞAR, Bülent KABAK

3001

Osmaniye İlinde Üretilen Bazı Yer Fıstıklarının ve Bu Fıstıklardan Elde Edilen Yağların Aflatoksin Yönünden İncelenmesi

1.06.2016

1.12.2017

57.677 TL

11

Hande DEMİR

-

3001

Isıl işlem ve UV-C ışınlama işleminin soğan suyunun pastörizasyonunda kullanılabilirliğinin ve raf ömrü üzerine olan etkisinin incelenmesi

15.09.2015

15.09.2016

30.000 TL

12

Halil SÜNBÜL

Basri ÇALIŞKAN, Burcu SAYGIDEĞER DEMİR, Önder KAŞKA, Halef DİZLEK 

4007

TÜBİTAK ile Bilimi Tanıyarak Geleceğe Yürüyorum

20.02.2015

3.11.2015

32.835 TL

13

Ahmet İPEK

Ayşe Tülin ÖZ

1002

Moleküler Markırlar Kullanılarak Önemli Bazı Standart Zeytin Çeşit Ve Melezlerinin DNA Profillerinin Belirlenmesi Ve Gen Haritasının Çıkarılması

2006

2008

6.000 TL

14

Ahmet CANBAŞ

Adnan BOZDOĞAN, Turgut CABAROĞLU, Hüseyine ERTEN

TOVAG-3391

Nevşehir Ürgüp Çevresi Emir ve Dimrit Üzümlerinden Doğal Köpüren Şarap Üretimi Üzerine Bir Araştırma

1.09.2004

1.09.2007

Belirtilmemiş

15

Ahmet CANBAŞ

 Turgut CABAROĞLU, Hüseyin ERTEN, Ümit ÜNAL, Adnan BOZDOĞAN

TOVAG

Pozantı Koşullarında Yetiştirilen Bazı Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin Fenolojileri ile En Uygun Derim Zamanının ve Şaraplık Değerlerinin Belirlenmesi

1.09.2000

1.09.2003

Belirtilmemiş

16

Turgut CABAROĞLU

 Hüseyin ERTEN, Ümit ÜNAL,  Adnan BOZDOĞAN

TOVAG

Öküzgözü ve Boğazkere Üzümleri Karışımından Kaliteli Bir Şarap Üretebilmek İçin En Uygun Cibre Fermantasyonu Süresinin Belirlenmesi

1.09.1999

1.09.2001

Belirtilmemiş



TÜBİTAK-ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ

S/N

DANIŞMAN

YÜRÜTÜCÜ

ARAŞTIRMACI-(LAR)

DESTEK PROGRAMI

PROJE BAŞLIĞI

BAŞLANGIÇ TARİHİ

BİTİŞ TARİHİ

BÜTÇESİ

1

Tülin EKER

Rabia TURAN

Rabia TURAN

2209-A

Çimlenmiş Darı Unu Üretimi: Kimyasal Bilesimi, Biyoaktif Bileşikleri ve in  vitro Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi

04.10.2023

04.04.2024

6.000 TL

 



BAP

S/N

YÜRÜTÜCÜ

ARAŞTIRMACI-(LAR)

DESTEKLEYEN ÜNİVERSİTE

PROJE TÜRÜ

PROJE BAŞLIĞI

BAŞLANGIÇ TARİHİ

BİTİŞ TARİHİ

BÜTÇESİ

1

Halef DİZLEK

Tuba ARISOY

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Farklı Form ve Düzeylerde Kestane (Castanes Sativa Mill.) Kullanımının Kekin Yapısal, Fiziksel ve Duyusal Özelliklerine Etkisi

10.07.2024

10.07.2025

20.000 TL

2

Özge SÜFER

Aycan ÇÖREKÇİOĞLU

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Endüstriyel Katı ve Sıvı Atık Yağların Biyodizel Eldesinde Kullanımı

10.07.2024

10.07.2025

19980 TL

3

Tülin EKER

-

OKÜ

BAP-PT1

İncir Çekirdeğinin Aroma Bileşiklerinin ve Fenolik Fraksiyonünün Karakterizasyonu: Mor (Bürsa Siyahı) ve Yeşil (Abbas) Çeşitlerin Kıyaslanması

10.07.2024

10.07.2025

30.000 TL

4

Azime ÖZKAN KARABACAK

Özge SÜFER, Aysima GÜNEŞLİ

Bursa Uludağ Üniversitesi

BAP Hızlı Destek


Ağaç Kavunu Tatlı Limon ve Tatlı Portakal Kabuklarının Bitki Çayı Olarak Kullanım Potansiyellerinin Araştırılması

26.03.2024

17.10.2024

34.483,5 TL

5

Hande DEMİR

Yüksek Lisans Öğrencisi

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Bazı Bitkisel Süt Üretim Prosesi Atıklarının Değerlendirilmesi

25.12.2023

Devam Ediyor 

14.820 TL

6

Meriç ŞİMŞEK ASLANOĞLU

Elif Kılıçarslan

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Tarımsal ve Gıda Proses Atıklarının Katı Kültür Fermentasyonu ile Değerlendirilmesi

12.11.2022

12.11.2023

8.000,00 TL

7

Meriç ŞİMŞEK ASLANOĞLU

Merve Darıcı

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Sivri Çarliston ve Dolma Biberin Mikrodalga Yardımıyla Kurutulması

18.06.2020

18.06.2021

8.000,00 TL

8

Meriç ŞİMŞEK ASLANOĞLU

Özge Süfer

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Sarı Kirazın Farklı Tekniklerle Kurutulması ve Bazı Kalite Özelliklerinin Değerlendirimesi

20.05.2019

20.08.2020

8.000,00 TL

9

Meriç ŞİMŞEK ASLANOĞLU

Belma Eke

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Doğal Antioksidan Katkılı Yenilebilir Filmlerin Gıda Sistemine Uygulanması

12.11.2018

12.11.2019

3.000,00 TL

10

Meriç ŞİMŞEK ASLANOĞLU

Rabia Koşay

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Çift Emülsiyonların Gıda Sistemine Uygulanması

12.11.2018

12.11.2019

3.000,00 TL

11

Halil ÖZDEMİR

Adnan Bozdoğan

OKÜ

Bireysel Araştırma Projesi

YER FISTIĞI TOHUMU KABUĞUNDAN DOĞAL BOYARMADDE EKSTRAKSİYONU VE BOYAMA ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

12.11.2018

1.09.2020

8.000 TL

12

Turgut CABAROĞLU

Tülin EKER, Merve DARICI

Çukurova Üniversitesi

Münferit Proje

SPME ve PurgeTrap Metotlarının Yer Fıstığının Aroma Bileşimi Üzerine Etkisi

22.10.2018

19.11.2020

49.999 TL

13

Adnan BOZDOĞAN

Emine Tanrıkulu

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Keçiboynuzu pekmezi ve tozunun yer fıstığı ezmesinin reolojik özellikleri üzerine etkisinin incelenmesi

1.02.2018

20.12.2019

3.000 TL

14

Adnan BOZDOĞAN

Esra Çavdır

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Limon ekşisinin reolojik ve bazı fizikokimyasal özelliklerinin incelenmesi

1.02.2018

20.12.2019

3.000 TL

15

Halef DİZLEK

Mustafa KURT

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Ekmeklik Buğdaylara (Triticum aestivum L.) İki Kez Uygulanan Tavlama İşleminin Unun Renk, Kül, Teknolojik, Reolojik ve Ekmeklik Özelliklerine Etkisi

25.10.2017

25.04.2019

3.000 TL

16

Halef DİZLEK

Gökhan ÇELİKER

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

TS 2974 Buğday Standardına Göre Aynı Kategoride Yer Alan Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Farinograf ve Ekstensograf Özelliklerinin Belirlenerek TMO Hububat Alım Kriterleri ile Uyumluluğunun İncelenmesi ve Glutopeak Analizinin Bu Sınıflandırma ve Değerlendirme Çerçevesinde Kullanılabilirliğinin Belirlenmesi

25.10.2017

2.07.2019

3.000 TL

17

Halef DİZLEK

Büşra ÇINAR

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Farklı Tip ve Düzeylerde Hidrokolloid ve Kabartma Tozu Kullanılmasının Sufle Kek Kalitesine Etkileri

9.06.2017

20.09.2018

3.000 TL

18

Ömer Faruk GAMLI

Zeliha Eraslan

OKÜ

PT4

Zeytin Yaprağı Ekstrakt Kullanımının Biber Salçalarındaki Kalite Değişimi Üzerine Etkisi

1.06.2017

4.08.2017

3.000 TL

19

Halef DİZLEK

Turgay İPEK

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Katkı Maddesiz ve Doğal Yer Fıstığı Ürünlerinin Farklı Formlarda ve Oranlarda Kullanılması Suretiyle Kek Üretiminin Optimize Edilmesi ve Bu Etmenlerin Ev ve Sanayi Tipi Keklerin Nitelikleri Üzerine Etkileri

31.05.2016

8.08.2017

3.000 TL

20

Halef DİZLEK

Emre GİRİTLİOĞLU

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Kinoa (Chenopodium quinoa Willd) ve Şekerotu (Stevia rebaudiana Bertoni) Kullanılarak Yeni Bisküvi ve Kek Formülleri Geliştirme Üzerine Bir Araştırma

29.12.2015

26.01.2017

8.000 TL

21

Adnan BOZDOĞAN

Ayşe Tülin ÖZ, Ömer Faruk GAMLI, Önder KAŞKA, Halef DİZLEK

OKÜ

OKÜ BAPKOM Projesi

Gıda, Kimya ve Makine Mühendisliği Bölümleri Öğrenci Laboratuvarları Alt Yapı Projesi

24.12.2015

9.12.2016

500.000 TL

22

Adnan BOZDOĞAN

Tülin EKER

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Zeytinlerin Depolanmasında Gaz Uygulamalarının Zeytinyağının Fenol Bileşikleri Yağ Asidi Profili ve Kalitesi Üzerine Etkisi

14.12.2015

13.12.2016

8000 TL

23

Fahriye Bihter Zaimoğlu ONAT

N. Ebru Kafkas, Adnan Bozdoğan

Çukurova Üniversitesi

Bireysel Araştırma Projesi

Çukurova Bölgesi İkinci Ürün Koşullarında Tescil Edilmiş Farklı Soya (Glycine Max.) Çeşitlerinin Verim Ve Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

15.10.2015

15.10.2018

Belirtilmemiş

24

Ahmet CANBAŞ

Adnan Bozdoğan

Çukurova Üniversitesi

Lisansüstü Tez Projesi

Boğazkere ve Öküzgözü üzümlerinde renkli ve renksiz fenol bileşiklerinin çözünmeleri üzerine araştırma

15.09.2001

15.09.2002

Belirtilmemiş

25

Ayşe Tülin ÖZ

Yasemin Kır

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Tanelenmiş ‘Hicaznar’ Nar Meyvelerinde Hekzanal Buhar Uygulamasının Mantari Bozulma Zararı Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

2022

2023

8.000 TL

26

Ayşe Tülin ÖZ

Hayrunnisa Yurdakul

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Derim Öncesi Hekzanal Uygulamasının Çilek Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

2021

2022

3.000 TL

27

Hande DEMİR

Yüksek Lisans Öğrencisi

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Salamura kapari meyvelerinin farklı yöntemler ile kurutulmasının incelenmesi

   

6000 TL

28

Hande DEMİR

Yüksek Lisans Öğrencisi

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Yulaf yoğurdu üretiminde yulaf sütünün proteince zenginleştirilmesi

   

3000 TL

29

Ayşe Tülin ÖZ

Büşra Eryol

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Derim Sonrası Doğal Alternatif Uygulamaların Trabzon Hurması Meyvesinin Fizyolojik ve Fungal Kökenli Bozulmaları İle Raf Ömrü Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

2019

2021

8000 TL

30

Ayşe Tülin ÖZ

Bengül Akyol

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Turp (Raphanus Sativus L.) Muhafaza Kalitesi ve Raf Ömrü üzerine Kaplama Materyali Ve Kalsiyum Uygulamasının Etkilerinin Belirlenmesi (Devam Ediyor).

2019

2020

1500 TL

31

Hande DEMİR

Yüksek Lisans Öğrencisi

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Derin yağda kızartma yöntemi ile patates cipsi üretiminde rafine yer fıstığı yağı kullanımının incelenmesi

   

4499 TL

32

Hande DEMİR

Yüksek Lisans Öğrencisi

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Isıl olan ve olmayan işlemler ile pastörize edilen yulaf sütünden yoğurt yapım olanaklarının araştırılması

   

4499 TL

33

Ayşe Tülin ÖZ

Şeyma Hiçyılmaz

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Hicaznar' Nar Meyvelerinde Derim Sonrası Fungal Bozulmalar ve Üşüme Zararının Kontrolü üzerine Gamma-Aminobütirik Asit Uygulamasının Etkisinin Belirlenmesi

2018

2019

1500 TL

34

Ayşe Tülin ÖZ

Tuğçe Ceren

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Hicaznar' Nar Tanelerinde Derim Sonrasi Fungal Bozulmalar ve Üşüme Zararının Kontrolü Üzerine Okzalik Asit Uygulamasının Etkisinin Belirlenmesi

2018

2019

1500 TL

35

Hande DEMİR

Yüksek Lisans Öğrencisi

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Bal kabağı suyunun pastörizasyonu

   

3000 TL

36

Hande DEMİR

Yüksek Lisans Öğrencisi

OKÜ

Bireysel Araştırma Projesi

Soğan suyunun sürekli sistem UV-C reaktörde pastörizasyonu

   

4500 TL

37

Hande DEMİR

Yüksek Lisans Öğrencisi

OKÜ

Lisansüstü Tez Projesi

Soğan dilimlerinin çeşitli yöntemlerle kurutma karakteristiklerinin ve kurutma esnasında meydana gelen değişimlerin incelenmesi

   

3000 TL

38

Ayşe Tülin ÖZ

Adnan BOZDOĞAN,Halef DİZLEK

OKÜ

Altyapı Projesi

Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrenci Laboratuvarı Alt Yapı Projesi

   

245.000 TL

39

Ayşe Tülin ÖZ

Adnan BOZDOĞAN,Halef DİZLEK, Hasan DEMİR, Hüsniye Aka SAĞLIKER

OKÜ

Altyapı Projesi

Mühendislik Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğrenci Laboratuarları Altyapı Projesi

   

31.915 TL

40

Mehmet Sertaç ÖZER

Ender KARATEKİN, Halef DİZLEK

Çukurova Üniversitesi

Lisansüstü Tez Projesi

Süne Tahribatına Uğramış Buğdayların Ekmeklik Kalitelerinin İyileştirilme Olanaklarının Araştırılması

   

8.000 TL

41

Ali ALTAN

Halef DİZLEK, Mehmet Sertaç ÖZER

Çukurova Üniversitesi

Lisansüstü Tez Projesi

Süne Zararına Uğramış Ekmeklik Buğdayların Bazı Niteliklerinin İncelenmesi ve İyileştirilmesi Olanakları Üzerine Bir Araştırma

   

4.000 TL

42

Ali ALTAN

Halef DİZLEK

Çukurova Üniversitesi

Lisansüstü Tez Projesi

Farklı Kabartma Tozlarının Değişik Oranlarda Kullanılmasının ve Kek Hamurunun Pişirme Öncesinde Bekletilmesinin Pandispanya Nitelikleri Üzerine Etkilerinin İncelenmesi

   

750 TL


 

Görüntülenme Sayısı: 128