Bölümümüzün TUBİTAK 1002-A Başarısı
- Üniversitemiz
- Haberler
- Bölümümüzün TUBİTAK 1002-A Başarısı
Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Süfer’in yürütücülüğünü yaptığı 1002-A projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Süfer’in yürütücülüğünü üstlendiği ve birçok farklı üniversiteden akademisyenin araştırmacı olarak yer aldığı “Yenilebilir Böceklerden Protein Ekstraksiyonunun Optimizasyonu ve Proteinlerden Yenilebilir Film Eldesi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek kapsamında desteklenmeye değer görüldü. 11 ay sürecek proje ile cırcır böceği, un kurdu ve mario kurdundan izole edilecek olan proteinlerden yenilebilir film eldesi ve bu filmlerin elma dilimlerinde oksidatif esmerleşmeyi engelleyici etkisinin ortaya konulması amaçlandığı belirtildi.
Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.