Bölümümüzün Tübitak 2218 Başarısı
Ekleme Tarihi :08.03.2023 21:43 Güncelleme Tarihi: 12.09.2024 08:26 Görüntüleme Sayısı :472

Bölümümüz Arş. Gör. Dr. Tülin EKER’in yürütücü olduğu TÜBİTAK 2218 Doktora Sonrası Yurt içi Araştırma Projesi onaylandı.

"Yer Fıstığı Zarının Biyorafinasyonu; Süperkritik-Karbondioksit Ekstraksiyonunun Optimizasyonu, Ekstraktın Proniozom ile Enkapsülasyonu ve Karakterizasyonu" başlıklı projenin Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ev sahipliğinde ve Doç. Dr. Pınar KADİROĞLU KELEBEK’in danışmanlığında 18 ayda tamamlanması planlanmaktadır. Önerilen proje, ülkemizde önemli bir tarımsal atık olan yer fıstığı zarını biyorafinasyon yaklaşımı ile ele alarak potansiyel bir kullanım alanı doğurmayı amaçlamaktadır.

Öğretim elemanımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Personel e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema