Dr. Öğretim Üyesi İbrahim ÖZTÜRK'ün projesine TÜBİTAK'tan destek
Ekleme Tarihi :10.10.2024 13:28 Güncelleme Tarihi: 10.10.2024 12:24 Görüntüleme Sayısı :82

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Öztürk’ün yürütücülüğünü yaptığı ‘Yüksek Frekans Bandında Makine Öğrenmesi Destekli Göçük Altı Kablosuz Düğüm Topolojisi Oluşturma Ve Düğüm Konum Tespiti (Proje No. 124E283)’’ başlıklı proje desteklenmeye uygun görülmüştür.

TÜBİTAK-ARDEB 2024 Yılı 1001-UDAP Ulusal Deprem Araştırmaları Programı Ortak Çağrısı kapsamında Türkiye genelinde 22’si koşullu 29’u koşulsuz olmak üzere toplamda 51 proje desteklenmeye uygun görülmüştür. Projemiz de, TÜBİTAK ve AFAD tarafından desteklenen UDAP çağrısı kapsamında koşulsuz olarak desteklenmeye uygun görülmüştür.

Proje ile deprem veya farklı afetlerde oluşabilecek enkazlar dahilinde canlı konumu tespiti yapmaya dönük gömülü sistemler, veri işleme ve makine öğrenmesi temelli kablosuz sensör ağı altyapıları üzerine geliştirmeler yapılacaktır. 2 yıl sürecek proje kapsamında, ikili iş birlikleri ve birçok akademik faaliyetin gerçekleştirilmesi de planlanmaktadır.

Proje bağlamında istihdam edilmek üzere TÜBİTAK bursiyeri olabilecek lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencileri de aranmaktadır. İlgilenenlerin CV’leri ile birlikte yürütücü olan İbrahim Öztürk ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

 

Proje sayfasi : https://oku.ozturkibrahim.com/consultArdeb.php

Tübitak sonuç sayfasi : https://tubitak.gov.tr/tr/duyuru/1001-udap-ulusal-deprem-arastirmalari-programi-ortak-cagrisi-kapsaminda-sunulan-projelerin-bilimsel-degerlendirme-sonuclari-aciklandi

 

 

Personel e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema