Bölüm Tanıtımı
Ekleme Tarihi :26.07.2024 14:36 Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 11:52 Görüntüleme Sayısı :196

Bilgisayar Mühendisliği alanı yazılım geliştirme ve donanım tasarımı üzerine odaklanan bir mühendislik disiplinidir. Bu bölümde öğrencilere bilgisayar sistemlerinin nasıl çalıştığı, nasıl tasarlandığı ve nasıl geliştirildiği öğretilir.

Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri teorik bilginin yanı sıra pratik beceriler de kazanır; programlama dillerini öğrenir, yazılım geliştirme projelerinde yer alır ve laboratuvar çalışmaları yaparlar. Algoritma ve programlama, veri yapıları, veri tabanı yönetimi, bilgisayar ağları, algoritma analizi gibi temel derslerle karşılaşırlar. Ayrıca öğrenciler bilgisayar donanımı ve yazılımı arasındaki etkileşimi anlamak için elektronik ve mikroişlemci dersleri alırlar.

Bölüm mezunları yazılım mühendisliği, sistem analistliği, veri bilimi, yapay zeka mühendisliği, ağ ve sistem yöneticiliği gibi geniş bir kariyer yelpazesine sahip olabilirler. Bilgisayar mühendisleri teknoloji şirketlerinden finans kuruluşlarına, sağlık sektöründen otomotive kadar birçok alanda çalışma fırsatı bulurlar.

Bilgisayar Mühendisliği teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde problem çözme becerisi yüksek, yenilikçi çözümler geliştiren ve geleceği şekillendiren mühendisler yetiştirmeyi hedefleyen dinamik bir alandır. Bu alanda başarılı olmak isteyenler analitik düşünme yeteneğine, yaratıcı problem çözme becerisine ve sürekli öğrenmeye açık bir yapıya sahip olmalıdırlar.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, mühendis adayı öğrencilerin kariyer yolunda ilk adımlarını atmalarına olanak sağlayan yeterli altyapıya sahiptir. Bölümümüz bünyesinde; 3 Bilgisayar Laboratuvarı, Devre Analizi ve Elektronik Laboratuvarı, Sayısal Devre Tasarımı Laboratuvarı, Mikroişlemciler Laboratuvarı bulunmakta olup teorik derslerin yapılacağı projeksiyon ve bilgisayar sistemiyle donatılmış 4 adet sınıf da mevcuttur.

Personel e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema