|
||||||||||||||
NO |
BÖLÜM |
YAZAR (LAR) |
YIL |
BAŞLIK |
DERGİ ADI |
CİLT |
SAYFA NO |
DOI BAĞLANTI |
||||||
1 |
Depart-ment of Gastro-nomy and Culinary Arts |
Mevhibe Terkuran, Zerrin Erginkaya , Gözde Konuray , Melda Meral , Nevzat Ünal , Yaşar Sertdemir , Fatih Köksal 3 Mevhibe Terkuran |
2022 |
Evaluation of Antibiotic Resistance and adeABC, adeR, adeS Efflux Pump Genes among Foodborne and Clinical Acinetobacter spp. in Türkiye
|
Iran J Public Health
|
Vol. 51, No.12, Dec 2022, |
2753-2763
|
|||||||
2 |
Depart-ment of Gastro-nomy and Culinary Arts |
Günay Hasdemir Nağme Boran Saime Küçükkömürler |
2022 |
Gastronomide Yeni Trendler: Nörogastronomi |
International Journal of Tourism Economic and Business Sciencess |
6 (1) |
30-41 |
|
||||||
3 |
Depart-ment of Gastro-nomy and Culinary Arts |
Aybuke Ceyhun Sezgin Merve Onur |
2022 |
Tradıtıonal Turkısh Cuısıne Prepared Wıth Legumes |
Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel |
5(1) |
170-181 |
https://www.joghat.org/uploads/2022-vol-5-issue-1-full-text-123.pdf |
||||||
4 |
Depart-ment of Gastro-nomy and Culinary Arts |
Önder YAYLA Esra ŞİRİN |
|
Kentleşmenin İnce Ekmek Yapımı ve Paylaşımı Geleneği Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi: Kadirli Örneği |
Journal of Academic Value Studies |
8(4) |
362-373 |
https://dx.doi.org/10.29228/javs.66366 |
||||||
5 |
Depart-ment of Gastro-nomy and Culinary Arts |
Önder YAYLA Mine DAMATOĞLU |
|
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Engelli İstihdamı Üzerine Bir Araştırma: Kadirli Örneği |
International Social Sciences Studies Journal |
8(105) |
4189-4195 |
https://dx.doi.org/10.29228/sssj.66510 |
||||||
6 |
Depart-ment of Gastro-nomy and Culinary Arts |
Ceylan, F and Akar Şahingöz, S. |
2022 |
Using Ethnobotanical Plants İn Food Preparation: Cuckoo Pint (Arum Maculatum L.) |
International Journal of Gastronomy and Food Science |
Volume,29, September 2022, 100529, |
1-9 |
https://doi.org/10.1016/j.ijgfs.2022.100529 |
||||||
7 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Meral ÜZÜLMEZ, Seda Nur KESKİN GÖK |
2022 |
Yiyecek İçecek İşletme Sahipleri Gözüyle Tarsus Mutfağına İlişkin Bir Değerlendirme |
Journal of Tourism and Gastronomy Studies |
10(2) |
1481–1505 |
10.21325/jotags.2022.1053 |
||||||
8 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Melih HİLALOĞULLARI, Gürkan AKDAĞ, Meral ÜZÜLMEZ |
2022 |
Journal of Tourism and Gastronomy Studies |
10(3) |
2237–2255 |
10.21325/jotags.2022.1090 |
|||||||
9 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Meral ÜZÜLMEZ, Aysen ERCAN İŞTİN |
2022 |
Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi |
4(1) |
47-70 |
https://dergipark.org.tr/en/pub/turek/issue/70925/1131443 |
|||||||
C1. Yazılan ulusal/uluslarası kitaplar veya kitaplardaki bölümler: |
||||||||||||||
NO |
BÖLÜM |
ULUSAL-ULUSLARARASI |
EDİTÖR YAZAR(LAR) |
YIL |
KİTAP BAŞLIĞI |
BÖLÜM BAŞLIĞI |
SAY-FA NO |
ÜLKE-ŞEHİR YAYINEVİ |
||||||
1 |
Gastro-nomi ve Mutfak Saatları |
Uluslararası |
Editör: Doç Dr. Özlem Sallı Bideci
Bölüm Yazarı: Mevhibe Terkuran |
Ekim 2022 |
Mühen-Dislik Bilimle-Rinde Güncel Tartış-Malar |
Küresel Isınmanın ve İklim Değişikliğinin Sürdürülebilir Gıda Güvenliği Üzerine Bazı Önemli Etkileri |
421-439 |
© Duvar Yayınları 853 Sokak No:13 P.10 Kemeraltı-Konak/İzmir Tel: 0 232 484 88 68
Yayıncı Sertifika No: 49837 ISBN: 978-625-8109-72-6 |
||||||
2 |
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları |
Uluslararası |
Editörler: Nurettin ÖZGEN Yazarlar: Önder YAYLA
|
2022 |
Yer ve Duygu |
Yer ve Lezzet: Tadın Coğrafyası Üzerine Bir Değerlendirme |
399-427 |
Nobel Akademik Yayıncılık |
||||||
3 |
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları |
Uluslararası |
Editörler: Ülker CAN Yazarlar: Önder YAYLA
|
2022 |
Profesyonel Mutfak Yönetimi - İnovatif Yaklaşım |
Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 |
135-153 |
Detay Yayıncılık |
||||||
4 |
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları |
Uluslararası (Ansiklopedi) |
Editörler: Nazmi KOZAK Metin KOZAK Yazarlar: Önder YAYLA
|
2022 |
Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar/Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler |
1. Adana Köy Sofrası Yöresel Ev Yemekleri 2. Adanalı Hasan Kolcuoğlu Restaurant 3. Ankara Merkez Çiftlik Lokantası |
- |
Detay Yayıncılık |
||||||
5 |
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları |
Ulusal |
Editörler: Önder YAYLA Sema EKİNCEK
|
2022 |
CBS'de Proje Tasarımı ve Yönetimi |
- |
- |
Anadolu Üniversitesi Yayınları |
||||||
6 |
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları |
Ulusal |
Editörler: Önder YAYLA Sema EKİNCEK
|
2022 |
Coğrafi Bilgi Sistemlerine Giriş |
- |
- |
Anadolu Üniversitesi Yayınları |
||||||
7 |
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları |
Ulusal |
Editörler: Sinan AYDIN Hüseyin ÖZKAYA Yazarlar: Önder YAYLA |
2022 |
Web Tabanlı CBS |
Web CBS Temelleri |
97-118 |
Anadolu Üniversitesi Yayınları |
||||||
8 |
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları |
Uluslararası |
Editör: Prof. Dr. Semra Akar Şahingöz Arş.Gör.Neslihan Şimşek Öğr. Gör. Şule Demir Yazarlar: Semra Akar Şahingöz ve Firuze Ceylan |
Mart-2022 |
Tatlı ve Pasta Üretimi |
Tatlı ve Pasta Üretiminde Kullanılan Malzemeler |
|
Nobel Akademik Yayıncılık |
||||||
9 |
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları |
Ulusal |
Editörler: Mehmet Aça – Ömür Ceylan - Sezen Güngör Bölüm Yazarı: Prof. Dr. Saime Küçükkömürler, Arş. Gör. Firuze Ceylan, Bekir Temizkan, Senanur Kaya
|
Aralık -2022 |
Halk Gastronomisi |
Hatay’da Zeytin ve Zeytin Ürünlerinin Mutfakta Kullanımı |
441-455 |
Motif Vakfı Yayınları
ISBN: 978-975-9049-35-5 |
||||||
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları |
Uluslararası |
Editör: Azizul Hassan Yazarlar: Aysen ERCAN İŞTİN, Gamze ERYILMAZ, Meral ÜZÜLMEZ |
2022 |
Technology Application in Tourism in Asia |
Technology Application in Tourism in AsiaBölüm Adı: Technology Applications in the Asian Tourism Industry in Future |
231-255 |
Springer |
|||||||
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları |
Uluslararası |
Editör: Azizul Hassan Yazarlar: Meral ÜZÜLMEZ |
2022 |
Handbook on Technology Application in Tourism in Asia |
Handbook on Technology Application in Tourism in Asia Bölüm Adı:Technology Application in the Asian Tourism Industry: Customer Relations |
441 -469 |
Springer |
|||||||
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları |
Uluslararası |
Editör: Azizul Hassan Yazarlar: Meral ÜZÜLMEZ |
2022 |
Gastro Teknoloji |
Geleceğin Restoranlarında Yiyecekler |
81-100 |
Detay Yayıncılık |
|||||||
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları |
Uluslararası |
Editör: Metin KOZAK, Nazmi KOZAK Yazarlar: Meral ÜZÜLMEZ
|
2022 |
Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler |
Gala Büfesi, Mevlevi Mutfağı, Fast Food, Osmaniye, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Otantik Gıda, Yemeksepeti.com, İskandinav Usulü Büfeler |
------ |
Detay Yayıncılık |
|||||||
G. Yer aldığı ulusal/uluslararası projeler: |
|||||||
NO |
YÜRÜTÜCÜ |
ARAŞTIRMACI |
YIL |
ULUSAL/ULUSLARARASI |
PROJE BAŞLIĞI |
BÜTÇESİ |
DURUMU |
1. |
Yeliz MERT KANTAR |
Önder YAYLA |
2022 |
Uluslararası (AB) |
Antifragile Young Entrepreneurs for Sustainable Rural Tourism |
110.000 Avro |
Devam ediyor |
2. |
Sema EKİNCEK |
Önder YAYLA |
2022 |
Ulusal (BAP) |
Füzyon Mutfak Oluşturulmasına Yönelik Bir Çalışma: Türk ve Kore Mutfaklarının Sentezi |
44.435,46 TL |
Devam ediyor |
B. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler
|
||||||||
No |
Bölüm |
Yazar(lar) |
Yıl |
Başlık |
Kongre Adı |
Özet-Tam Metin |
Sayfa No |
Ülke-Yayınevi |
1 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Meral ÜZÜLMEZ |
2022 |
Turistlerin Yeme Davranışları ve Kişilik Özellikleri Arasında Nasıl Bir İlişki Vardır? |
Karadenız 8th Internatıonal Congress on Socıal Scıences |
Özet Metin |
37 |
Türkiye |
2 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Merve Onur
|
2022 |
Destinasyon Pazarlamasında Tur Operatörlerinin Yerel Mutfak Tanıtım Performansı: Instagram Örneği |
International Travel And Food Tourism Dynamıcs |
Özet Metin |
- |
Türkiye |
Görüntülenme Sayısı: 111