1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler:

NO

BÖLÜM

YAZAR

(LAR)

YIL

BAŞLIK

DERGİ ADI

CİLT

SAYFA NO

DOI BAĞLANTI

1

Depart-ment of Gastro-nomy and Culinary Arts

Mevhibe Terkuran, Zerrin Erginkaya , Gözde Konuray , Melda Meral , Nevzat Ünal , Yaşar Sertdemir , Fatih Köksal 3

Mevhibe Terkuran

2022

Evaluation of Antibiotic Resistance and adeABC, adeR, adeS Efflux Pump Genes among Foodborne and Clinical Acinetobacter spp. in Türkiye

 

Iran J Public Health

 

Vol. 51, No.12, Dec 2022,

2753-2763

 

https://doi.org/10.18502/ijph.v51i12.11466

2

Depart-ment of Gastro-nomy and Culinary Arts

 

Günay Hasdemir

Nağme Boran

Saime Küçükkömürler

2022

Gastronomide Yeni Trendler: Nörogastronomi

International Journal of Tourism Economic and Business Sciencess

6 (1)

30-41

 

3

Depart-ment of Gastro-nomy and Culinary Arts

 

 

Aybuke Ceyhun Sezgin

Merve Onur

2022

Tradıtıonal Turkısh Cuısıne Prepared Wıth Legumes

Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel

5(1)

170-181

https://www.joghat.org/uploads/2022-vol-5-issue-1-full-text-123.pdf

4

Depart-ment of Gastro-nomy and Culinary Arts

Önder YAYLA

Esra ŞİRİN

 

Kentleşmenin İnce Ekmek Yapımı ve Paylaşımı Geleneği Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi: Kadirli Örneği

Journal of Academic Value Studies

8(4)

362-373

https://dx.doi.org/10.29228/javs.66366

5

Depart-ment of Gastro-nomy and Culinary Arts

Önder YAYLA

Mine DAMATOĞLU

 

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Engelli İstihdamı Üzerine Bir Araştırma: Kadirli Örneği

International Social Sciences Studies Journal

8(105)

4189-4195

https://dx.doi.org/10.29228/sssj.66510

6

Depart-ment of Gastro-nomy and Culinary Arts

Ceylan, F and Akar Şahingöz, S.

2022

Using Ethnobotanical Plants İn Food Preparation: Cuckoo Pint (Arum Maculatum L.)

International Journal of Gastronomy and Food Science

Volume,29, September 2022, 100529,

1-9

https://doi.org/10.1016/j.ijgfs.2022.100529

7

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Meral ÜZÜLMEZ, Seda Nur KESKİN GÖK

2022

Yiyecek İçecek İşletme Sahipleri Gözüyle Tarsus Mutfağına İlişkin Bir Değerlendirme

Journal of Tourism and Gastronomy Studies

10(2)

1481–1505

10.21325/jotags.2022.1053

8

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Melih HİLALOĞULLARI, Gürkan AKDAĞ, Meral ÜZÜLMEZ

2022


Yeşil Restoran Uygulamalarının Müşterilerin Memnuniyetleri ve Davranışsal Niyetleri Üzerindeki Etkisi: İstanbul İlinde Bir Uygulama

Journal of Tourism and Gastronomy Studies

10(3)

2237–2255

10.21325/jotags.2022.1090

9

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Meral ÜZÜLMEZ, Aysen ERCAN İŞTİN

2022

Uses of phyllo (yufka) bread which is one of intangible cultural heritage elements in the local cuisine

Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi

4(1)

47-70

https://dergipark.org.tr/en/pub/turek/issue/70925/1131443

C1. Yazılan ulusal/uluslarası kitaplar veya kitaplardaki bölümler:

NO

BÖLÜM

ULUSAL-ULUSLARARASI

EDİTÖR YAZAR(LAR)

YIL

KİTAP BAŞLIĞI

BÖLÜM BAŞLIĞI

SAY-FA NO

ÜLKE-ŞEHİR YAYINEVİ

1

Gastro-nomi ve Mutfak Saatları

Uluslararası

Editör: Doç Dr. Özlem Sallı Bideci

 

Bölüm Yazarı:

Mevhibe Terkuran

Ekim 2022

Mühen-Dislik Bilimle-Rinde Güncel Tartış-Malar

Küresel Isınmanın ve İklim Değişikliğinin Sürdürülebilir Gıda Güvenliği Üzerine Bazı Önemli Etkileri

421-439

© Duvar Yayınları 853 Sokak No:13 P.10 Kemeraltı-Konak/İzmir Tel: 0 232 484 88 68

 

Yayıncı Sertifika No: 49837 ISBN: 978-625-8109-72-6

2

Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları

Uluslararası

Editörler: Nurettin ÖZGEN

Yazarlar: Önder YAYLA

 

 

2022

Yer ve Duygu

Yer ve Lezzet: Tadın Coğrafyası Üzerine Bir Değerlendirme

399-427

Nobel Akademik Yayıncılık

3

Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları

Uluslararası

Editörler:

Ülker CAN

Yazarlar: Önder YAYLA

 

 

2022

Profesyonel Mutfak Yönetimi - İnovatif Yaklaşım

Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0

135-153

Detay Yayıncılık

4

Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları

Uluslararası (Ansiklopedi)

Editörler: Nazmi KOZAK

Metin KOZAK

Yazarlar: Önder YAYLA

 

2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar/Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler

1. Adana Köy Sofrası Yöresel Ev Yemekleri

2. Adanalı Hasan Kolcuoğlu Restaurant

3. Ankara Merkez Çiftlik Lokantası

-

Detay Yayıncılık

5

Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları

Ulusal

Editörler:

Önder YAYLA

Sema EKİNCEK

 

2022

CBS'de Proje Tasarımı ve Yönetimi

-

-

Anadolu Üniversitesi Yayınları

6

Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları

Ulusal

Editörler:

Önder YAYLA

Sema EKİNCEK

 

2022

Coğrafi Bilgi Sistemlerine Giriş

-

-

Anadolu Üniversitesi Yayınları

7

Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları

Ulusal

Editörler: Sinan AYDIN

Hüseyin ÖZKAYA

Yazarlar: Önder YAYLA

2022

Web Tabanlı CBS

Web CBS Temelleri

97-118

Anadolu Üniversitesi Yayınları

8

Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları

Uluslararası

Editör:

Prof. Dr. Semra Akar Şahingöz

Arş.Gör.Neslihan Şimşek

Öğr. Gör. Şule Demir

Yazarlar:

Semra Akar Şahingöz

ve Firuze Ceylan

Mart-2022

Tatlı ve Pasta Üretimi

Tatlı ve Pasta Üretiminde Kullanılan Malzemeler

 

Nobel Akademik Yayıncılık

9

Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları

Ulusal

Editörler:

Mehmet Aça – Ömür Ceylan - Sezen Güngör

Bölüm Yazarı:

Prof. Dr. Saime Küçükkömürler, Arş. Gör. Firuze Ceylan, Bekir Temizkan, Senanur Kaya

 

 

 

Aralık -2022

Halk

Gastronomisi

Hatay’da Zeytin ve Zeytin Ürünlerinin Mutfakta Kullanımı

441-455

 

Motif Vakfı Yayınları

 

ISBN: 978-975-9049-35-5

Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları

Uluslararası

Editör:

Azizul Hassan

Yazarlar: Aysen ERCAN İŞTİN, Gamze ERYILMAZ, Meral ÜZÜLMEZ

2022

Technology Application in Tourism in Asia

Technology Application in Tourism in AsiaBölüm Adı: Technology Applications in the Asian Tourism Industry in Future

231-255

Springer

Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları

Uluslararası

Editör:

Azizul Hassan

Yazarlar: Meral ÜZÜLMEZ

2022

Handbook on Technology Application in Tourism in Asia

Handbook on Technology Application in Tourism in Asia Bölüm Adı:Technology Application in the Asian Tourism Industry: Customer Relations

441 -469

Springer

Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları

Uluslararası

Editör:

Azizul Hassan

Yazarlar: Meral ÜZÜLMEZ

2022

Gastro Teknoloji

Geleceğin Restoranlarında Yiyecekler

81-100

Detay Yayıncılık

Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları

Uluslararası

Editör: Metin KOZAK, Nazmi KOZAK

Yazarlar: Meral ÜZÜLMEZ

 

2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler

Gala Büfesi, Mevlevi Mutfağı, Fast Food, Osmaniye, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Otantik Gıda, Yemeksepeti.com, İskandinav Usulü Büfeler

------

Detay Yayıncılık

 


 

 

G. Yer aldığı ulusal/uluslararası projeler:

NO

YÜRÜTÜCÜ

ARAŞTIRMACI

YIL

ULUSAL/ULUSLARARASI

PROJE BAŞLIĞI

BÜTÇESİ

DURUMU

1.

Yeliz MERT KANTAR

Önder YAYLA

2022

Uluslararası (AB)

Antifragile Young Entrepreneurs for Sustainable Rural

Tourism

110.000 Avro

Devam ediyor

2.

Sema EKİNCEK

Önder YAYLA

2022

Ulusal (BAP)

Füzyon Mutfak Oluşturulmasına Yönelik Bir Çalışma: Türk ve Kore Mutfaklarının Sentezi

44.435,46 TL

Devam ediyor

 

 

B. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler

 

No

Bölüm

Yazar(lar)

Yıl

Başlık

Kongre Adı

Özet-Tam Metin

Sayfa No

Ülke-Yayınevi

1

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Meral ÜZÜLMEZ

2022

Turistlerin Yeme Davranışları ve Kişilik Özellikleri Arasında Nasıl Bir İlişki Vardır?

Karadenız 8th Internatıonal Congress on Socıal Scıences

Özet Metin

37

Türkiye

2

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Merve Onur

 

2022

Destinasyon Pazarlamasında Tur Operatörlerinin Yerel Mutfak Tanıtım Performansı: Instagram Örneği

International Travel And Food Tourism Dynamıcs

Özet Metin

-

Türkiye

 

Görüntülenme Sayısı: 111