Fakültemiz Düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" Etkinliklerine Katkı Sağladı
- Üniversitemiz
- Haberler
- Fakültemiz Düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası"...
Ekleme Tarihi :15.09.2022 13:07
Güncelleme Tarihi: 15.09.2022 13:07
Görüntüleme Sayısı :435
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri çerçevesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Üniversitemiz iş birliğinde etkinlik düzenlendi.
Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç’ın yanı sıra Osmaniye Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Osmaniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Hulisi Akkuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz , Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile akademik personeli ve çok sayıda davetli katıldı.
Cebelibereket Kültür Merkezi’nde fuaye alanında firmalar tarafından oluşturulan stantları gezen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve protokol üyeleri Osmaniye’ye has yöresel ürünleri inceledi ve bilgiler aldı.
Daha sonra etkinlik için düzenlenen Türk Mutfağının Dünü, Bugünü ve Yarını başlıklı panele geçildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan panelin açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun yaptı.
Açılış konuşmasının ardından Girişimci Kadın, Yöresel Yemekler İşletmecisi Tülay Tekbıyık Barutçu da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Önder Yayla moderatörlüğünde panele geçildi. Panelde Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Meral Üzülmez, ‘Türk Mutfağının Sürdürülebilirliği’; Dr. Öğretim Üyesi Mevhibe Terkuran, ‘Türk Mutfağında Gıda Güvenliği ve Gıda Kaynaklı Virüsler’; Öğretim Görevlisi Şeyda Yayla, ‘Yöresel Ürünlerin Türk Mutfağının Tanıtımındaki Yeri’ ve Misafir Öğretim Görevlisi Ergin Fidan ise ‘Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi’ başlıklı sunumları yaptı.
Sunumların ardından katılımcıların sorularının cevaplanması ile devam eden panel, protokol üyelerinin panelistlere plaket takdimi ile sona erdi.
Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç’ın yanı sıra Osmaniye Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Osmaniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Hulisi Akkuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz , Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile akademik personeli ve çok sayıda davetli katıldı.
Cebelibereket Kültür Merkezi’nde fuaye alanında firmalar tarafından oluşturulan stantları gezen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve protokol üyeleri Osmaniye’ye has yöresel ürünleri inceledi ve bilgiler aldı.
Daha sonra etkinlik için düzenlenen Türk Mutfağının Dünü, Bugünü ve Yarını başlıklı panele geçildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan panelin açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun yaptı.
Açılış konuşmasının ardından Girişimci Kadın, Yöresel Yemekler İşletmecisi Tülay Tekbıyık Barutçu da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Önder Yayla moderatörlüğünde panele geçildi. Panelde Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Meral Üzülmez, ‘Türk Mutfağının Sürdürülebilirliği’; Dr. Öğretim Üyesi Mevhibe Terkuran, ‘Türk Mutfağında Gıda Güvenliği ve Gıda Kaynaklı Virüsler’; Öğretim Görevlisi Şeyda Yayla, ‘Yöresel Ürünlerin Türk Mutfağının Tanıtımındaki Yeri’ ve Misafir Öğretim Görevlisi Ergin Fidan ise ‘Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi’ başlıklı sunumları yaptı.
Sunumların ardından katılımcıların sorularının cevaplanması ile devam eden panel, protokol üyelerinin panelistlere plaket takdimi ile sona erdi.
Lisans
Öğrenci Bilgi Sistemi Bologna Bilgi Sistemi Akademik Takvim Uyum Programı Akademik Görüşme Gün ve Saatleri Akademik Danışmanlar Ders Programı Staj-Uygulama Ders Listesi Ders İçerikleri Çift Anadal Programı (ÇAP) Yandal Programı Burs ve Kredi Yatay ve Dikey Geçiş Kısmi Zamanlı Öğrenci Öğrenci Konseyi Öğrenci Kulüpleri Öğrenci Memnuniyet Anketi Mezuniyet Bilgi Sistemi ve Mezun Görüşleri Öğrenci Uygulama Rapor FormuLisansüstü
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Öğrenci Bilgi Sistemi Bologna Sistemi Akademik Takvim Akademik Görüşme Gün ve Saatleri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz Yüksek Lisans Ders Programı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programı Ders Listesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz Yüksek Lisans Ders Listesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri Burs ve Kredi Yatay Geçiş Kısmi Zamanlı Öğrenci Öğrenci Kulüpleri Öğrenci Memnuniyet Anketi Mezuniyet Bilgi Sistemi ve Mezun Görüşleri
Sitemizde, 6698 sayılı kanun kapsamında kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.