GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜMÜZ ULUSLARARASI ADANA LEZZET FESTİVALİNDEN İKİ ALTIN KUPA İLE DÖNDÜ
- Üniversitemiz
- Haberler
- GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜMÜZ ULUS...
Adana'da 17-20 Ekim 2024 tarihleri arasında "8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali" düzenlendi.
Festival kapsamında yapılan "Üniversiteler arası Genç Şefler Yarışması"na üniversitemiz Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü 7 kişilik ekiple katılım sağladı. "Genç Şefler Bireysel Ana Yemek" yarışmasında hazırladığı "Anadolu Ateşi" isimli tabak ile Fatma Karadağ 1. olurken, "Genç şefler ekip" yarışmasında ise "Ekşili Bamya Dolması, Kuzu Gömlek Yağına Sarılı Levrek, Bal Kabağı Dolgulu Tel Kadayıf" menüsü ile öğrencilerimiz Emre Çiçek, Merve Gümüştaş ve Süleyman Kçelioğlu ise 2. olmaya hak hazanmıştır. Ayrıca yarışmaya Şirvan Okuşlu, Merve Gaser ve Hüseyin Altun öğrencilerimiz hazırladıkları yaratıcı lezzet ve sunumları ile ön plana çıkarak çeşitli madalyalar almaya hak kazanmışlarıdr.
Öğrencilerimizi göstermiş oldukları üstün başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.