Yumurtalık Lagünü Arazi Çalışması
Ekleme Tarihi :20.12.2022 13:16 Güncelleme Tarihi: 20.12.2022 13:16 Görüntüleme Sayısı :438

Coğrafya Bölümü olarak; Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Reyhan Rafet CAN, Doç. Dr. Mehmet GÜRBÜZ, Dr. Öğr. Üyesi Ferdi AKBAŞ, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet KARAKOÇ ve 3-4. Sınıf Öğrencileri ile birlikte Adana Yumurtalık Lagünü Milli Parkı'na arazi çalışması düzenlendi.

Arazi boyunca milli parkın gezilmesinde ve tanıtılmasında eşlik eden, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Adana Şube Müdürlüğü’nden görevli personellerde geziye katılmıştır.

Yumurtalık Lagünleri, Ceyhan Nehri’nin denize döküldüğü nokta ile Yumurtalık Körfezi arasında kalmakta olup tatlı ve tuzlu su bataklıkları, geniş çorak düzlükler, çamur düzlükleri, sazlıklar, ıslak çayırlar, kumullar ve Halep çamı ormanından oluşan oldukça kompleks bir yapıya sahip Türkiye'nin sulak alanlarından birisini oluşturmaktadır. 1994 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile Tabiatı Koruma alanı olarak ilan edilmiş ve 2005 yılında Ramsar Sözleşmesi kapsamına alınmıştır.

Bünyesinde doğal güzellikleri ve birçok canlı türlerini barındıran bu alanda; Yumurtalık Lagünlerinin oluşumu, Tatlı ve tuzlu su bataklıkları, Endemik türler, Halep Çamlığı, Kuş Türleri,  Kuş Gözlemevi  ve son olarak Süleyman Kalesi gösterilerek gerekli bilgiler öğrencilerimize aktarılmıştır. 

Personel e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema