Osmaniye ve Çevresinin İşgalden Kurtuluşunun 100. Yılı Sempozyumunda 26 Bildiri Sunuldu
- Üniversitemiz
- Haberler
- Osmaniye ve Çevresinin İşgalden Kurtuluşunun 1...
Ekleme Tarihi :13.04.2022 15:34
Güncelleme Tarihi: 13.04.2022 00:00
Görüntüleme Sayısı :695
Sempozyumun açılışı Osmaniye protokol üyelerinin, üniversitemiz personelinin, öğrencilerimizin, davetlilerin ve Osmaniye halkının katılımıyla bayram havasında Milli Mücadele Türküleri, Türk Halk Oyunları gösterisi ve Osmaniye’nin Tarihi Fotoğraf sergisi ile başladı. Ardından şehrin geçmişi ve Milli Mücadele Dönemiyle ilgili bir panel yapıldı. Panelin ardından programa Cebelibereket Okçuluk Kulübünün Geleneksel Türk Okçuluk Gösterisi ile devam edildi.
Sempozyum programının akademik bölümünde ise toplamda 26 bildiri sunuldu. Sempozyum için yurtdışından ve ülkemizin farklı şehirlerinden ilimize gelen bilim insanları bildirilerinde Osmaniye’nin tarihinden edebiyatına, yerel gazetelerinden eğitim hayatına dair birçok konuda ilk kez ele alınan konuları dile getirdiler.
Bildirilerde, bölgede milli mücadelenin teşkilatlanması ve bu teşkilatların oluşturulmasında ön plana çıkan yerel kahramanlar ele alındığı gibi yine aynı dönemde bölgesel bir tehdit olarak ortaya çıkan Ermenilerin ve eşkıyaların faaliyetleri, iç karışıklıklar çıkaran unsurlar, basın, eğitim ve tarihi, ekonomisi, madenleri, göç ve iskân konuları, Çukurova bölgesindeki mücadelenin edebi yönüne, milli mücadele şiirlerine değinildi.
Çok yönlü bir sempozyum olan Osmaniye ve Çevresinin İşgalden Kurtuluşunun 100. Yılı sempozyumuna Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ufuk Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Milli Savunma Üniversitesi ve Bosna Hersek Zenica Üniversitesi’nden katılım oldu.
Yoğun ilgi ile gerçekleşen sempozyumda askeri, siyasi, ekonomik, edebi, toplumsal ve yerel unsurlar ele alınarak kapanış ve değerlendirme oturumu ile sempozyum sona erdi.
Sempozyum programımıza şehir dışından gelen konuklarımıza Osmaniye'mizin tarihi güzellikleri arasında yeralan Kastabala Antik Kenti ve Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi gezdirildi.
Öğrenci
Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) Akademik Danışmanlık Akademik Takvim Uyum Programı Burslar Krediler Ders Listeleri, Kredilendirme ve İçerikler Yatay ve Dikey Geçiş Çift Anadal Programları (ÇAP) Yan Dal Programları Kısmi Zamanlı Öğrenci Lisans Ders Programları Lisansüstü Programlar Öğrenci Konseyi Staj-Uygulama Öğrenci Kulüpleri Öğrenci Memnuniyet Anketi Mezun Bilgi Sistemi ve Mezun GörüşleriKalite
Kalite Komisyonu Kalite Politikası Organizasyon Şeması Paydaşlarımız Formlar/Dilekçeler Stratejik Plan Öz Değerlendirme Kalite El Kitabı Yönetmelikler Yönergeler İş Akış Şeması İç Kontrol Hassas Görevler Riskler Görev Tanımları Kamu Hizmet Standardı Süreç Kartları İş Sağlığı ve Güvenliği İç Yönergesi Acil Durum Eylem Planı Hizmet Envanteri Personel Görev Tanımları
Sitemizde, 6698 sayılı kanun kapsamında kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.