Fakültemiz Arkeoloji Bölümü ve Kulübü Tarafından
Ekleme Tarihi :29.04.2024 19:52 Güncelleme Tarihi: 06.05.2024 00:00 Görüntüleme Sayısı :296

Üniversitemizde, ‘‘6 Åžubat Depremi Sonrası Osmaniye ve Adana Ä°llerinde Kültürel Varlıklar’’ konulu konferans düzenlendi.

Fakültemiz Arkeoloji Kulübü koordinasyonunda düzenlenen ‘‘6 Åžubat Depremi Sonrası Osmaniye ve Adana Ä°llerinde Kültürel Varlıklar’’ konu baÅŸlıklı konferans, OKÜ Rektörlük Büyük Salonda gerçekleÅŸtirildi. EtkinliÄŸe Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye Belediye BaÅŸkan Yardımcıları Dr. ÖÄŸr. Üyesi Selim Serhan Yıldız ve Kevser Davarcı, üniversitemiz dekanları, akademisyenler ve öÄŸrenciler katıldı.


Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı'nın okunmasıyla baÅŸlayan konferansın açılış konuÅŸması, OKÜ Ä°nsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölüm BaÅŸkanı Doç. Dr. Fatih Erhan tarafından gerçekleÅŸtirildi. EtkinliÄŸin davetli konuÅŸmacısı OKÜ Ä°nsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dr. ÖÄŸretim Üyesi Ä°rfan TuÄŸcu gerçekleÅŸtirdiÄŸi sunumla konferansa katkı sundu. 6 Åžubat Depremleri sonrasında Osmaniye ve Adana baÅŸta olmak üzere depremlerden etkilenen bölgelerdeki tarihi ve kültürel kalıntılar hakkında detaylı bilgiler aktaran Ä°rfan TuÄŸcu, depremde hasar gören kültürel varlıkların daha çok sonradan yapılan plansız müdahalelerden ve sonradan inÅŸa edilen niteliksiz yapılardan kaynaklı olduÄŸunu belirterek ‘’Afet, insanlık kadar eskidir, insanlıkla birdir. Ä°nsanın olduÄŸu her süreçte afet olur. Yeter ki bu afetlerin ön tedbirini alabilelim. Tabii ki depremi biz durduramayız, çok ÅŸiddetli bir deprem olabilir ama neyi durdurabiliriz? Envar-ul Hamit Camii’yi yıkımdan kurtarabiliriz ya da Adıyaman Ulu Camii’yi yıkımdan kurtarabiliriz. Kaldı ki zaten doÄŸa bunu gösteriyor. Aynı deprem bir esere hiç zarar vermemiÅŸken baÅŸka bir yapıya zarar verebiliyor. Bir dağı 80 santim açabiliyor ama doÄŸru yapılmış iÅŸi bozamıyor. Kültürel varlıklarımızı korumak adına daha farklı bir perspektiften bakabilmemiz gerekiyor.’’ ÅŸeklinde konuÅŸtu.


Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, etkinliÄŸe katkılarından dolayı konuk konuÅŸmacı Dr. ÖÄŸretim Üyesi Ä°rfan TuÄŸcu’ya teÅŸekkür belgesi takdim etti. 

Program, günün anısına çekilen hatıra fotoÄŸrafının ardından OKÜ Rektörlük fuaye alanında düzenlenen kokteyl ile devam etti.

Personel e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema