CukurovaMed Erasmus+ Staj Konsorsiyumu 2017/2018 Ä°lk Toplantisi Yapildi
Ekleme Tarihi :11.10.2017 16:15 Güncelleme Tarihi: 01.01.1970 03:00 Görüntüleme Sayısı :2503

Erasmus+ Programı Ana Eylem 1 kapsamında; üniversitemiz Dış Ä°liÅŸkiler Birimi tarafından, 2014-2016 döneminde Erasmus+ ( Plus ) Programı kapsamında Staj Hareketlilik faaliyeti gerçekleÅŸtirmek amacı ile Türk Ulusal Ajansı'na yapılan "YükseköÄŸretim Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu" baÅŸvurularının deÄŸerlendirme süreci sonunda Çukurova Üniversitesi KoordinatörlüÄŸünde dört bölge üniversitesi (ÇaÄŸ Üniversitesi, KahramanmaraÅŸ Sütçü Ä°mam Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi) ile Adana Sanayi Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürütülmesi düÅŸünülen ‘'Erasmus Staj Konsorsiyumu'' baÅŸvurusu uygunluk ve kalite deÄŸerlendirmesi aÅŸamalarında baÅŸarılı olarak, 2014 yılında baÅŸvuruda bulunan 12 konsorsiyumdan biri olarak akredite olmuÅŸtu. 

Söz konusu konsorsiyum kapsamında, aynı ortaklar bir araya gelerek 2017-2018 Dönemi için proje baÅŸvurusunda bulunmuÅŸ, proje kabul edilmiÅŸ ve Ulusal Ajans tarafından 82 bin 350 Avro hibe tahsis edilmiÅŸtir. ÇukurovaMED Staj Konsorsiyumu adı verilen projenin ikinci toplantısı konsorsiyum ortaklarıın katılımıyla ÇÜ Dış Ä°liÅŸkiler Birimi Toplantı salonunda ÇukurovaMed Staj HareketliliÄŸi Danışmanı Uzm. Aysun Özyol önderliÄŸinde gerçekleÅŸtirilmiÅŸti. Konsorsiyum kapsamında 4. toplantı  Okt. Semra Sadık Krupka önerliÄŸinde 06 EKim 2017 tarihinde, Adana’da bulunan Çukurova Üniversitesi ev sahipliÄŸinde gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir.

Üniversitemiz Dış Ä°liÅŸkiler ve Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Serpil UÇAR ve Erasmus Program Sorumlusu Uzm. Funda ÖZBAKIR’ın katılmış olduÄŸu proje toplantısında; hareketliliÄŸin ECHE kurallarına   uygun nitelikte yürütülmesi açısından yapılacak olan faaliyetlerin organize edilmesi ve yapılması gerekenler, izlenmesi gereken süreç ve konsorsiyum ortakları arasında hibe dağılımı gibi konular ele alınmıştır. Toplantıda ayrıca konsorsiyum sürecinde personel hareketliliÄŸi kapsamında, iÅŸletmelerden kurumlara ders/seminer vermek amacıyla davet edilecek ve gönderilecek personel ve detayları hakkında ortaklar arasında fikir paylaşımları yapılmış olup, faaliyetten tüm ortakların eÅŸit oranda yararlanmaları kararlaÅŸtırılmıştır.

Personel e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema