Kıymetli OKÜ İlahiyat Öğrencileri;

Farklı Üniversiteden Yaz Okulunda ders alımında dikkat edilecek hususları dört başlık altında şöyle sıralayabiliriz:

1) Üniversitelerin Denkliği

*✓* Yaz okulu alacağınız üniversitenin kayıt olduğunuz yılki puanı, OKÜ’yü kazandığınız yılki puanla eşit veya ondan yüksek olmalıdır (kazandığınız yılın puanlarını esas alacaksınız).

*✓* Eğer ilk kazandığınız üniversite 4 yıllık eğitim veren bir üniversiteyse ve OKÜ İlahiyat’a yatay geçiş ile gelmişseniz, bizim üniversitenin puanını değil ilk kazandığınız üniversitenin o yılki puanını esas alacaksınız.

*✓* Eğer ilk olarak açıköğretimi kazanmış ve bize DGS ile gelmişseniz hem bize geldiğiniz yılki DGS puanı hem de yaz okulu alacağınız üniversitenin DGS’den öğrenci alırken istediği puanı esas alabilirsiniz.

*✓* Eğer normal öğretimseniz yaz okulu alacağınız üniversitenin normal öğretim puanını esas alacaksınız. İkinci öğretimseniz ve yaz okulu alacağınız üniversitenin ikinci öğretim puanı bizim üniversitenin puanıyla eşit veya ondan yüksekse zaten sorun yoktur. Ama eğer ikinci öğretimseniz ve yaz okulu alacağınız üniversitenin ikinci öğretim puanı bizimkinden düşükse normal öğretimin puanını esas alabilirsiniz.

2) Derslerin Kredi veya AKTS, İçerik ve İsim Açısından Uyumu

*✓* Başka bir üniversiteden alacağınız dersin “kredi veya AKTS’si” kesinlikle fakültemizdeki aynı veya eş değer dersin kredi veya AKTS’siyle aynı veya ondan fazla olmalıdır.

*✓* Başka bir üniversiteden alacağınız dersin “içeriği” de fakültemizdeki aynı veya eş değer dersin içeriğiyle takriben en az 100’de 70 oranında uyuşmalıdır.

*✓* Başka bir üniversiteden alacağınız dersin “kredi veya AKTS’si” ile “içeriği” fakültemizdeki ilgili dersle uyuşuyor ve ismi de aynıysa zaten sorun yoktur; o dersi alabilirsiniz. Kredi veya AKTS’si aynı ancak ismi farklı ise “içeriğe” bakılır; takriben en az 100’de 70 uyuşuyorsa isim farklılığı önemli olmaz, o ders alınabilir.

*✓* Başka bir yerden alacağınız dersin kaçıncı sınıf dersi olduğunun bir önemi yoktur. Yani bir ders, bizim okulda 1. sınıf dersi iken başka bir okulda 2, 3 veya 4. sınıfta veriliyor olabilir. Önemli olan “kredi, AKTS ve içerik” uyumudur.

3) Alınabilecek Ders Kredi Miktarı

*✓* Yaz okulunda maksimum 15 kredilik (AKTS değil, karıştırılmamalı) ders alınabilir. 15 krediden fazla ders alırsanız, fazladan aldığınız ders veya derslerden feragat etmek için dilekçe vermeniz gerekecektir.

4) Yaz Okulu Başvuru Formu ve Teslimi

*✓* Yaz okulunda ders alabilmeniz ve işlemlerinizin yürüyebilmesi için “sırasıyla” (a) “kesinlikle” linkte paylaşacağımız “Yaz Okulu Başvuru Formu”nu doldurmanız, (b) doldurduktan sonra kontrol ve onay için dekan yardımcılarına  ve (c) en sonunda (fakültemiz zemin kattaki) evrak teslim birimine teslim etmeniz gerekmektedir. Söz konusu formu teslim etmeyen öğrencilerin yaz okulunda aldığı dersler için işlem yapılmayacaktır.

*✓* “Yaz Okulu Başvuru Form”ları 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü itibariyle teslim alınmaya başlayacaktır. Bundan önce teslim etmeye çalışmayınız.

*✓* Yaz okulu başvuru formuyla birlikte -formda da yazıldığı gibi- “transkript” ve “ders içerikleri” de verilmelidir. -Formda not olarak düşüldüğü gibi- bazı üniversiteler, yaz okulunda alınacak derslerle ilişkili olarak e-imzalı ders içerikleri dosyalarına ait linkleri rektörlüğümüz aracılığıyla bizlere iletmişlerdir. Bu şekilde e-imzalı ders içeriklerine ait link paylaşan bir üniversiteden ders alacak olanlar, yaz okulunda alacakları dersin/derslerin içeriğini vermek zorunda değildir. Diğerleri ise transkriptle birlikte ders içeriklerini de vermelidir. Bu şekilde öğrencilerimiz ilgili üniversitenin sayfasından, alacakları derslerin içeriklerini alırlarsa onaylamak üzere fakülte sekreterimize başvurabilirler.

Yaz Okulu Başvuru Formu için TIKLAYINIZ.
5'ten fazla ders alacaksanız, ona uygun başvuru formu için TIKLAYINIZ.

28.06.2024 Görüntülenme Sayısı: 873