BAÅžVURU TAKVÄ°MÄ°

Kazananların İlanı

09 Åžubat2024

Asil Kayıtlar

12-14 Şubat 2024 (Kayıtlar Başvuru Sisteminden Online Yapılacaktır.)

Yedek Kayıtlar

15-19 Şubat 2024 (Kayıtlar Başvuru Sisteminden Online Yapılacaktır.)

ÖÄŸrenim Ücretinin Yatırılması

04-07 Mart 2024

Ders Kayıt Tarihi

04-08 Mart 2024

Ders Ekleme-Çıkarma ve Danışman Onayı

11-15 Mart 2024

Bahar Yarıyılı Eğitimi

11 Mart-28 Haziran 2024

Başvuru Kılavuzu

LEE Online Başvuru Kılavuzu

KONTENJAN ve BAÅžVURU KOÅžULLARI

Kontenjan

Aranan Åžartlar

Ekonomi ve Finans
Tezsiz Yüksek Lisans (Ä°.Ö.)

Herhangi bir lisans programından mezun olmak

BAÅžVURU HAKKINDA GENEL BÄ°LGÄ°LER

BaÅŸvurular 26 Ocak -05 Åžubat 2024 tarihleri arasında Enstitü web sayfasından online olarak yapılacaktır. Adayların baÅŸvurularında yanlış beyanda bulunmaları halinde baÅŸvuruları geçersiz sayılacaktır.

DeÄŸerlendirme sonucunda baÅŸarılı olan ve lisansüstü programa kabul edilen adayların kesin kayıtları baÅŸvuru sayfasından online olarak gerçekleÅŸtirilecektir.

BAÅžVURU ESNASINDA ONLINE BAÅžVURU SÄ°STEMÄ°NE YÜKLENMESÄ° GEREKEN BÄ°LGÄ° VE BELGELER

1.Kimlik Bilgileri (kimlik bilgilerinin, başvuru sisteminde Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) butonundan sorgulanarak aktarılması)

2.Ä°letiÅŸim bilgilerinin girilmesi (adres, posta kodu, il ve ilçe bilgisi, cep telefonu ve e-posta)

3.Diploma/mezuniyet belgesi: Yüksek lisans programları için lisans diploması; doktora programları için lisans ve yüksek lisans diploması (mezuniyet bilgileri YÖKSÄ°S’ten eÄŸitim bilgileri sorgulanarak ilgili mezuniyet programının seçilmesiyle yapılır, diploma belgesi seçildikten sonra mezuniyet notu da seçilmiÅŸ olacaktır)

4. Vesikalık fotoÄŸraf (son 6 ayda çekilmiÅŸ olmalıdır)

5. Çalışma belgesi (Osmaniye Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü Personeli, Ä°LKSAN üyesi veya Üniversitemiz Personellerine indirim yapılabilmesi için)

Belgelerin eksiksiz olarak pdf formatında; vesikalık olarak çekilmiÅŸ fotoÄŸrafların ise jpg formatında yüklenmesi zorunludur.

EKONOMÄ° VE FÄ°NANS TEZSÄ°Z YÜKSEK LÄ°SANS (Ä°.Ö.)
BAÅžVURU KOÅžULLARI

- BaÅŸvuru yapılacak olan programa ait özel baÅŸvuru koÅŸullarını saÄŸlıyor olmak.

- Lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden yüzlük sistemde en az 50,00 veya dörtlük sistemde en az 2,00 olması gerekmektedir. (Yüzlük sistem dışında düzenlenmiÅŸ olan not çizelgesi dönüÅŸümü YükseköÄŸretim Kurulu tarafından 09.10.2008 tarihinde yayımlanan DönüÅŸüm Tablosu (https://oyp.yok.gov.tr/Documents/Anasayfa/4lukSistem.pdf) esas alınarak yüzlük sisteme göre yapılacaktır.)

BAÅžVURULARIN DEÄžERLENDÄ°RÄ°LMESÄ°

-Osmaniye Korkut Ata Üniversite Lisansüstü EÄŸitim Enstitüsü tezsiz yüksek lisans programlarından iki programa baÅŸvuru yapılabilir.

- Adayların deÄŸerlendirilmesi yapılırken lisans mezuniyet not ortalaması esas alınacaktır. Mezuniyet notu 50 ve üzeri olan adaylar not ortalamasına göre sıralanarak, kontenjan dâhilinde asıl ve yedek liste ilan edilir. Mezuniyet notlarının eÅŸit olması durumunda mezuniyet yılı yeni olan adaya öncelik tanınır.

ÖÄžRENÄ°M ÜCRETÄ°

Dönem Ücreti

Ekonomi ve Finans Tezsiz Yüksek Lisans (Ä°.Ö.)

7.500 TL

Not: Tezsiz Yüksek Lisans Programlarının Dönem ücretleri her EÄŸitim-ÖÄŸretim yılı başında güncellenmektedir.

TEZSÄ°Z YÜKSEK LÄ°SANS Ä°NDÄ°RÄ°M ORANLARI

Uygulanan Ä°ndirimler

İndirim Oranı (%)

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Personeli

Osmaniye Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü

Ä°lkokul ÖÄŸretmenleri SaÄŸlık ve Sosyal Yardım Sandığı (Ä°LKSAN)

Gazi, Şehit ve Gazi Yakınları (1. Derece)

Engelli Aday

Engelli Raporu Oranında

BaÅŸvuru ve Kontenjan Ä°lanı için tıklayınız.

16.01.2024 Görüntülenme Sayısı: 72