Rektörümüz 100. Yıl TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’ne KatıldI
Ekleme Tarihi :27.12.2023 23:02 Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 23:02 Görüntüleme Sayısı :561

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, CumhurbaÅŸkanı Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan himayelerinde CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesinde gerçekleÅŸtirilen 100. Yıl TÜBA ve TÜBÄ°TAK Bilim Ödülleri Töreni’ne Katıldı.

Ödül töreninde konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan, bilim kültürünün toplumda yaygınlaÅŸtırılması amacıyla 2007’den bu yana 47 bin projeye toplam 4 milyar lira destek saÄŸladıklarını belirterek, “Farklı alanlarda attığımız bu kritik adımlarla hamdolsun Türkiye’yi bilimsel araÅŸtırmalarda 21 yıl öncesine göre çok farklı bir noktaya taşıdık.” dedi.

TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri

TÜBA-GEBÄ°P Ödülü (Üstün BaÅŸarılı Genç Bilim Ä°nsanı) ve TÜBA-TESEP (Bilimsel Telif Eser)  Ödülü’nden oluÅŸan “TÜBA Ödülleri”, Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda bilim insanı ve uzmanın katıldığı ödül töreninde CumhurbaÅŸkanı Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından sahiplerine tevdi edildi. TÜBA'nın bilim insanlarını teÅŸvik ve takdir misyonu kapsamında ihdas ettiÄŸi ve dünyadaki bütün bilim insanlarına açık olan 2023 yılı “TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri”ne SaÄŸlık ve YaÅŸam Bilimleri ile Fen ve Mühendislik Bilimleri olmak üzere 2 kategoride toplam 3 bilim insanı layık görüldü.

100. Yıl TÜBÄ°TAK Bilim Ödülleri

TÜBÄ°TAK’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araÅŸtırma ve geliÅŸtirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araÅŸtırıcıların yetiÅŸtirilmeleri ve geliÅŸtirilmeleri için imkân saÄŸlamak amacıyla verdiÄŸi 100. Yıl TÜBÄ°TAK Bilim, Özel, Hizmet ve TeÅŸvik Ödülleri ise TÜBÄ°TAK Yönetim Kurulu tarafından yapılan deÄŸerlendirmeyle 27 bilim insanına; 7 Bilim Ödülü, 1 Özel Ödül, 1 Hizmet Ödülü ve 18 TeÅŸvik Ödülü verildi.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema