Üniversitemizin Avrupa Birliği Projeleri Tanıtıldı
Ekleme Tarihi :17.11.2023 18:18 Güncelleme Tarihi: 17.11.2023 18:18 Görüntüleme Sayısı :1076

Üniversitemizin hazırlayıp koordinatörlüÄŸünü yaptığı ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (0STO) proje ortağı olarak yer aldığı ‘’Yenilenebilir Enerji Sektöründe Akıllı Åžebeke Ä°stihdamı’’ ve ‘’Osmaniye’de Hızlı Prototipleme Yoluyla GeleceÄŸin Ä°nsana Yakışır Ä°ÅŸleri’’ projelerinin tanıtım toplantısı gerçekleÅŸtirildi.

 Üniversitemiz tarafından hazırlanan ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa BirliÄŸi Mali Yardımlar Daire BaÅŸkanlığı tarafından desteklenmeye layık görülen ‘’Yenilenebilir Enerji Sektöründe Akıllı Åžebeke Ä°stihdamı’’ ve ‘’Osmaniye’de Hızlı Prototipleme Yoluyla GeleceÄŸin Ä°nsana Yakışır Ä°ÅŸleri’’ projelerinin tanıtım toplantısı üniversitemizde gerçekleÅŸtirildi. Etkinlik kapsamında düzenlenen sunumlarda, projelerin detaylarına deÄŸinilerek önemli bilgiler paylaşıldı.
 
Sektörel ihtiyaçların yanı sıra gençlerin ve dezavantajlı grupların istihdamına destek saÄŸlama amacı taşıyan projelerin tanıtım toplantısına Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, OTSO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Devrim Murat Aksoy, üniversitemiz dekanları, enstitü müdürü ve çok sayıda akademik personel katıldı.
 
Toplantının açılış konuÅŸması, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun tarafından yapıldı. Rektör Uzun, “Üniversitelerin iki önemli fonksiyonu var ilki eÄŸitim-öÄŸretim ve istihdama yeni isimler kazandırmak ikincisi de topluma faydalı hizmetler gerçekleÅŸtirmek.  Projeler bu iki fonksiyonu birlikte saÄŸlıyor. EÄŸitim ve öÄŸretime, AR-GE'ye destek olurken aynı zamanda ortaya koyduÄŸu çıktılarla birlikte topluma, millete de hizmet ve katkı sunmak sonucunu da gerçekleÅŸtirmiÅŸ oluyor. Bunlar, istihdam yaratma açısından da önemli sonuçları olacak projeler. Özellikle akıllı ÅŸebeke teknolojilerinin yenilenebilir enerji sektöründe kullanımı noktasında becerikli gençler yetiÅŸtirmeyi amaçlıyoruz. BildiÄŸiniz gibi bu akıllı teknolojiler, network sistemleri, elektrik kontrol sistemleri. Bunlar günümüzde giderek daha fazla önem kazanan alanlar. Bu alanda özellikle bu özellikli alanlara yeni becerikli yetenekli gençler kazandırmayı amaçlıyoruz. Tabii ki bu, en baÅŸta bölgemize ve ÅŸehrimize de katkısı olacak projeler. Bu anlamıyla ben projede emeÄŸi geçen bütün arkadaÅŸlarıma teÅŸekkür ediyorum.” dedi.

Proje ortakları arasında yer alan Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Bakanlığı görevini yürüten Devrim Murat Aksoy, projeler gündeminde yaptığı konuÅŸmasında “Projelerde Osmaniye’mizin gençleri farkındalık, bilgilendirme, motivasyon ve mesleki eÄŸitim alacaklar. EÄŸitim alırken günlük harçlık da alacaklar. Ayrıca iÅŸ arama ödeneÄŸi, iÅŸ yer ve iÅŸverenlerle görüÅŸmeler, iÅŸ fuarları, konferanslar, iÅŸ ilanları ile gençler desteklenecektir. Projelerimizin Osmaniye’ye, bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını diler. Göreve geldiÄŸi ilk günden itibaren bizlere verdiÄŸi teÅŸvik, cesaret ve talimatlarıyla baÅŸta Sayın Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz olmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun’a projelerin yazımından uygulanmasına kadar her alanda yanınızda olan OKÜ Sosyal ve BeÅŸeri Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. M. Hamil Nazik’e teÅŸekkür ediyorum.” dedi.
 
Projelerin Osmaniye için önemine deÄŸinen Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, bu denli faydalı projeler için aktif faaliyetler yürütülmesi gerektiÄŸini belirtti. Vali Yılmaz, projelerin hazırlanmasına destek saÄŸlayan kurumları ve emek sarf eden akademisyenleri tebrik etti ve ‘Vatan için hiç çekinmeden ÅŸehadete gidenlerin yetiÅŸtiÄŸi bu topraklar için ne yapsak az kalır. Bu projelerin ÅŸehitler diyarı, yiÄŸit Osmaniye’mize hayırlı olmasını diliyorum’’ diyerek sözlerini tamamladı.
 
KonuÅŸmaların ardından toplantı programı kapsamında düzenlenen projelerin tanıtım sunumları, üniversitemiz ÖÄŸr. Gör. DoÄŸan Burak Saydam ve ÖÄŸr. Gör. Cemre Polat tarafından gerçekleÅŸtirildi.
 
ÖÄŸr. Gör. DoÄŸan Burak Saydam sunumunda, Yenilenebilir Enerji Sektöründe Akıllı Åžebeke Ä°stihdamı Projesi’nin detaylarına deÄŸinerek ‘’Projede, istihdamda yer almayan gençlerin akıllı ÅŸebeke teknolojisindeki becerilerini geliÅŸtirerek yenilenebilir enerji sektöründe iÅŸe alınabilirlik ve istihdam olanaklarını artırmayı hedefleyen 5 çıktı ve 2 sonuç bulunmaktadır. Bu sonuçlar ve çıktılar, uzun vadede, gençlerin enerji sektöründe yer alabilmelerini saÄŸlayarak istihdamın artmasına katkı saÄŸlayacaktır.’’ dedi.

ÖÄŸr. Gör. Cemre Polat ise ‘’Osmaniye’de Hızlı Prototipleme Yoluyla GeleceÄŸin Ä°nsana Yakışır Ä°ÅŸleri Projesi’’ hakkında önemli bilgiler paylaÅŸtı. Polat, sunumunda proje ile toplumsal cinsiyet eÅŸitliÄŸi baÄŸlamında yol katedilerek istihdamda yer almayanların, çalışanların ve iÅŸverenlerin hızlı prototipleme teknolojisi konusundaki farkındalığının artırılmasını, insana yakışır bir çalışma geleceÄŸi için iÅŸsizlerin beceri uyumsuzluÄŸunu aÅŸarak istihdam edilebilirliklerini ve istihdamlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Avrupa BirliÄŸi projeleri tanıtım toplantısından sonra Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, üniversitemiz kütüphane binasında bulunan 7/24 çalışma salonları, Dede Korkut için oluÅŸturulan köÅŸeyi ve bilgisayar salonunu gezerek, kitap ödünç alma-verme iÅŸlemleri ile ilgili bilgiler aldı.
 
Projeler hakkında detaylı bilgiye, aşağıda yer alan web sayfası bağlantılarından ulaşılabilmektedir.
 
Yenilenebilir Enerji Sektöründe Akıllı Åžebeke Ä°stihdamı Projesi: https://fow.osmaniye.edu.tr/
Hızlı Prototipleme Yoluyla GeleceÄŸin Ä°nsana Yakışır Ä°ÅŸleri Projesi:  https://fow.osmaniyetso.org.tr/

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema