OKÜ Tanıtım Günleri'nde Park 328 AVM'de Aday Öğrencileri Bekliyor
Ekleme Tarihi :28.07.2023 13:43 Güncelleme Tarihi: 28.07.2023 13:43 Görüntüleme Sayısı :600

Üniversite tercihi yapacak öÄŸrencilere rehberlik etmek ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenecek olan OKÜ Tanıtım Günleri 1-3 AÄŸustos 2023 tarihleri arasında, Osmaniye Park 328 AVM’de gerçekleÅŸtirilecek.

Üniversitemizin, 2023 YükseköÄŸretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite tercihi yapacak aday öÄŸrencileri bilgilendirmek ve karar verme süreçlerini kolaylaÅŸtırmak adına düzenlediÄŸi OKÜ Tanıtım Günleri 1-3 AÄŸustos tarihleri arasında, Osmaniye Park 328 AVM’de gerçekleÅŸtirilecek.

Aday öÄŸrencilere, tercih süreçlerinde rehberlik etme amacı taşıyan etkinlikte OKÜ bünyesinde yer alan fakülteler, yüksekokullar, meslek yüksekokulları ile bölümlerin yanı sıra üniversitenin yerleÅŸkeleri, teknolojik altyapısı, öÄŸrenci deÄŸiÅŸim programları, sosyal imkanları, spor tesisleri ve yurt olanakları hakkında kapsamlı bilgi verilecek.

YeÅŸil Kampüs Yeni ÖÄŸrencilerini Bekliyor

Akdeniz ikliminin güzelliklerini tümüyle yansıtan, doÄŸayla bütünleÅŸmiÅŸ yeÅŸil kampüslerinde modern binaları ve geliÅŸmiÅŸ teknolojik altyapısıyla eÄŸitim-öÄŸretim faaliyetlerini sürdüren üniversitemiz, yeni öÄŸrencilerini bekliyor. EÄŸitim olanaklarının yanı sıra spor imkanlarıyla, düzenlediÄŸi sosyal, kültürel ve bilimsel etkinliklerle ayrıcalıklı bir üniversite ve kampüs hayatı sunan üniversitemiz, öÄŸrencilerin ilgi alanlarına göre kendilerini geliÅŸtirebilmelerine de fırsat veriyor.
ÖÄŸrenci Kulüpleri ve Toplulukları
‘‘OKÜ öÄŸrenci kulüpleriyle paylaÅŸ, öÄŸren, yaratıcılığını keÅŸfet, hedeflerine ulaÅŸ!’’ sloganıyla öÄŸrenci kulüpleri ve topluluklarına verdiÄŸi önemi vurgulayan üniversitemizde, çeÅŸitli alanlarda faaliyet gösteren  50'nin üzerinde aktif öÄŸrenci kulübü bulunuyor. Sosyal, kültürel, sosyal sorumluluk, teknoloji, kariyer, bilim ve sanat gibi çeÅŸitli alanlarda aktif faaliyet gösteren OKÜ öÄŸrenci kulüplerinde, 7 binden fazla OKÜ’lü  sosyalleÅŸme ve kendini geliÅŸtirme fırsatına sahip oluyor. Zengin bir etkinlik potansiyeline sahip OKÜ öÄŸrenci kulüplerinde yıl boyunca söyleÅŸiler, konserler, tiyatro oyunları, imza günleri, spor organizasyonları, ÅŸenlikler, sergiler, bilim konferansları, teknik ve kültürel geziler düzenleniyor.

OKÜ Akademik Birimleri, Bölümleri ve Programları

Bünyesinde 8 fakülte, 2 enstitü, 2 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 9 uygulama ve araÅŸtırma merkezi bulunan üniversitemiz, eÄŸitim-öÄŸretim alanında niteliÄŸini geliÅŸtirmeye ve kapasitesini artırmaya devam ediyor. 157 bölüm ve programı bulunan üniversitemizde, yeni açılacak programlar ile 2023-2024 eÄŸitim-öÄŸretim döneminde ilk defa öÄŸrenci alacak programlar ve bölümlerin bilgisi aÅŸağıda yer almaktadır:

Osmaniye Meslek Yüksekokulu
* Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Programı (30 Kontenjan)
* Medya ve İletişim Programı (30 Kontenjan)
Kadirli Meslek Yüksekokulu
* AÅŸçılık Programı (30 Kontenjan)
Beden EÄŸitimi ve Spor Yüksekokulu
* Spor YöneticiliÄŸi Bölümü (30 kontenjan)
SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi
* Çocuk GeliÅŸimi Bölümü (30 Kontenjan)
* Gerontoloji Bölümü (30 Kontenjan)
* Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü (30 Kontenjan)
Mühendislik Fakültesi
* Ä°nÅŸaat MühendisliÄŸi Bölümü (30 Kontenjan)
Fen-Edebiyat Fakültesi
* Fizik Bölümü (20 Kontenjan)
* Kimya Bölümü (20 Kontenjan)
2023- 2024 eÄŸitim-öÄŸretim yılında öÄŸrenci alacak tüm OKÜ bölümleri/programları ve kontenjan bilgisine buradan ulaÅŸabilirsiniz.
e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema