Rektörümüz, TRT Çukurova Radyosunda Hayatın İçinden Programına Konuk Oldu
Ekleme Tarihi :16.07.2023 12:38 Güncelleme Tarihi: 16.07.2023 12:38 Görüntüleme Sayısı :622

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, 16 Temmuz 2023 Pazar günü saat 11.10’da TRT Çukurova Radyosu’nun konuÄŸu oldu. 

TRT Çukurova Radyosu’nda yayımlanan “Hayatın Ä°çinden” adlı programa katılan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, program sunucusu Muhammet Kalem’in üniversitemizin ÅŸirketlere Enerji VerimliliÄŸi Danışmanlık (EVD) Åžirketi olabilmeleri için yetki vermesi hakkındaki  sorularını yanıtladı. 

Enerjinin günümüzde çok önemli bir olgu olduÄŸundan ve stratejik niteliÄŸi olduÄŸundan bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “O nedenle enerjinin verimli kullanımı da giderek büyük bir önem taşımaya baÅŸladı. Bütün ülkeler buna iliÅŸkin çalışmalar yapıyorlar, enerjiyi nasıl daha iyi, daha etkin, daha verimli bir biçimde kullanalım? diye.  Biz de bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Bizim enerji alanında 2013 yılında alınmış bir yetkimiz var. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından alınmış ve bu baÄŸlamda bütün alanlarda özellikle enerji verimliliÄŸi alanında Mühendislere enerji verimliliÄŸi sertifikası veriyoruz ve bunlar iÅŸletmelerinde yetkili olarak enerji verimliliÄŸi çalışmalarını yürütüyorlar. Bir de burada enerji verimliliÄŸi danışmanlık firmaları var ve bunlara da yine bizim üniversitemizin aracılığıyla yetki veriyoruz ve bunlar da artık diÄŸer iÅŸletmelere enerji verimliliÄŸi konusunda yol gösterici faaliyetler gerçekleÅŸtiriyorlar  ve bunlar da sertifika vermeye hak kazanıyorlar. Danışmanlık ÅŸirketi olma vasfını saÄŸlayabilmeleri için de bizim üniversitemizden yetki belgesi almaları gerekiyor. Bu baÄŸlamda üniversitemiz beÅŸinci ÅŸirket yetkilendirme sözleÅŸmesini yakın zamanda imzaladı. Adana'da faaliyet gösteren Tetekno Temiz Enerji Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Limited Åžirketine, EVD yetkisini verdik. Üniversitemizin almış olduÄŸu yetki çerçevesinde yürütülen bütün faaliyetler 2013 yılında üniversitemiz bünyesinde kurulan Enerji, EÄŸitim, Etüt Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezimiz koordinasyonunda gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. Bugüne kadar bu merkezimiz sayesinde 1000’e yakın mühendisimize enerjiyi sahada verimli kullanabilmeleri için eÄŸitimler verdik ve yetkilendirilmelerini saÄŸladık. Bu faaliyetlerimiz yine hızlı bir biçimde devam ediyor. Bu nedenle üniversitemiz bölgedeki bu baÅŸak gücünü, yetkisini kullanmaya devam ediyor.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, üniversitemizin bilimsel  çalışmalarını yakından takip ederek çalışmalarımızın tanıtımı hususunda destek olan TRT Çukurova Radyosu'na teÅŸekkür etti.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema