Rektörümüz, Adana Sanayi Odası Eğitim ve Danışmanlık A.Ş'nin Yetki Belgesi ve Sertifikasının Teslim Törenine Katıldı
Ekleme Tarihi :16.06.2023 11:33 Güncelleme Tarihi: 16.06.2023 11:33 Görüntüleme Sayısı :646

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Adana Sanayi Odası Adana Sanayi Kampüsünde faaliyet gösteren Adana Sanayi Odası EÄŸitim ve Danışmanlık Anonim Åžirketinde EVD Yetki Belgesi ve Sertifikası Teslim Törenine katıldı. 

Törene  Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Zeki Kıvanç, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. CoÅŸkun Özalp, üniversitemiz ENERMER  Müdürü Prof. Dr. Ertaç HürdoÄŸan, Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Bora Kocaman ve EVD yetkilileri katıldı.  

Törende, Adana Sanayi Odası EÄŸitim ve Danışmanlık Anonim Åžirketinin Enerji VerimliliÄŸi Danışmanlık (EVD) yetki belgesi ve sertifikası resmi olarak teslim edilirken konu hakkında açıklamada bulunan Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Zeki Kıvanç, “Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile örnek bir iÅŸ birliÄŸine imza attık. Adana Sanayi Odası, iÅŸletmelerin enerji maliyetlerini düÅŸürüp, verimlilik artışı saÄŸlayarak küresel rekabette daha avantajlı konuma gelmelerine katkı saÄŸlamak amacıyla Çukurova Enerji VerimliliÄŸi Merkezini faaliyete geçirdi. Türkiye'de faaliyet gösteren 60'a yakın EVD firmasından birisi olduk.” dedi.

Enerji verimliliÄŸi çalışmalarının üniversitelerin ve araÅŸtırma merkezlerinin önemli görevlerinden biri olduÄŸunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay  Uzun, "Enerji verimliliÄŸi, çevre dostu politikaların ve sürdürülebilir kalkınmanın temel taÅŸlarından biridir. Bu nedenle, üniversite olarak enerji verimliliÄŸi alanında yürütülen çalışmalara destek olmak ve toplumun bu konudaki farkındalığını artırmak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yetkili kuruluÅŸuyuz. Adana Sanayi Odası EÄŸitim ve Danışmanlık Anonim Åžirketinde EVD Yetki Belgesi ve Sertifikası Teslim Töreni gerçekleÅŸtirdik. Bölge ve Türkiye sanayisi için önemli hizmetleri hayata geçireceÄŸine inancımız tam. Hayırlı uÄŸurlu olsun." dedi.

Adana Sanayi Odası EÄŸitim ve Danışmanlık A.Åž., EVD yetki belgesi ve sertifikasını alarak, enerji verimliliÄŸi alanında daha fazla projeye imza atmayı ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmayı hedefliyor. Merkezin, bilimsel araÅŸtırmalar, eÄŸitim programları ve yenilikçi projelerle enerji verimliliÄŸi konusunda farkındalık yaratmaya devam edeceÄŸi belirtildi.

Daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ve beraberindekiler Adana Sanayi Odası Model Fabrika ve Yenilik Merkezi ile Kıvanç Enerji Solar  Panel Üretim Tesisini gezerek tesis hakkında bilgiler aldı.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema