Üniversitemizde 4 Yeni Program Açıldı ve 10 Bölüm İlk Defa Öğrenci Alacak
Ekleme Tarihi :25.05.2023 19:27 Güncelleme Tarihi: 25.05.2023 19:27 Görüntüleme Sayısı :8856

Üniversitemiz, eÄŸitim-öÄŸretim alanında niteliÄŸini ve kapasitesini artırmaya devam ediyor. Üniversitemiz tarafından YükseköÄŸretim Kuruluna (YÖK) yapılan baÅŸvuru sonucunda 4 yeni bölümün açılmasına ve 10 bölüme ise ilk defa öÄŸrenci alınmasına karar verildi.

Üniversitemiz tarafından YükseköÄŸretim Kuruluna (YÖK) yapılan 4 yeni programın açılmasına ve 10 bölüme ise öÄŸrenci alınmasına iliÅŸkin baÅŸvuru, 11.05.2023 tarihli YÖK kararı ile uygun görüldü. Böylece üniversitemiz; Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Gıda MühendisliÄŸi Doktora Programı, Osmaniye Meslek Yüksekokulu bünyesinde Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Programı ile Medya ve Ä°letiÅŸim Programı, Kadirli Meslek Yüksekokulu bünyesinde AÅŸçılık Programı açıldı.

2023-2024 eÄŸitim ve öÄŸretim yılında ise Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi, Medya ve Ä°letiÅŸim, AÅŸçılık, Spor YöneticiliÄŸi, Çocuk GeliÅŸimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Gerontoloji, Ä°nÅŸaat MühendisliÄŸi, Fizik ve Kimya bölümlerine ilk defa öÄŸrenci alınacak.

Üniversitemizde yeni açılacak programlar ile 2023-2024 eÄŸitim-öÄŸretim döneminde ilk defa öÄŸrenci alacak programlar ve bölümlerin bilgisi aÅŸağıda yer almaktadır:
Fen Bilimleri Enstitüsü
* Gıda MühendisliÄŸi Doktora Programı
Osmaniye Meslek Yüksekokulu
* Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Programı (30 Kontenjan)
* Medya ve İletişim Programı (30 Kontenjan)
Kadirli Meslek Yüksekokulu
* AÅŸçılık Programı (30 Kontenjan)
Beden EÄŸitimi ve Spor Yüksekokulu
* Spor YöneticiliÄŸi Bölümü (30 kontenjan)
SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi
* Çocuk GeliÅŸimi Bölümü (30 Kontenjan)