OKÜ Dr. Öğretim Üyesi Burak Bircan’ın Projesi'ne TÜBİTAK'tan Destek
Ekleme Tarihi :22.03.2023 19:29 Güncelleme Tarihi: 22.03.2023 19:29 Görüntüleme Sayısı :919

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Burak Bircan’ın yürütücüsü olduğu araştırma projesi, TÜBİTAK 3501- “Kariyer Geliştirme Programı” kapsamında desteklenmeye değer bulundu. 

Projenin yürütücüsü üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Burak Bircan’ın yaptığı "Erkek Sıçanlara Kronik Meteorin-Like Protein İnfüzyonunun Hipotalamus-Hipofiz-Testiküler Aks Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması" başlıklı TÜBİTAK 3501- Kariyer Geliştirme Programı projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu. 

Projenin yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Burak Bircan, proje ile doktora sürecinde edindiği deneyimlere ek olarak beyin araştırmaları ve üreme fizyolojisi/patofizyolojisi alanında da deneysel tecrübe kazanacağını ve farklı disiplinler ile ortak çalışarak yeni analiz teknikleri konusunda pratik ve tecrübe edineceğini belirterek,   Meteorin-Like Protein (Metrnl)’nin puberte, dişi üreme sistemi, üreme-obezite, stres üreme etkileşimi, ovaryum yokluğu (overektomi), testiküler hasar gibi üreme sistemini daha da kapsayacak çalışma konularında araştırmalarına devam edeceğini ifade etti.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema