OKÜMERLAB Osmaniye’nin Gıda Analizi Konusunda İlk ve Tek Akredite Laboratuvarı
- Üniversitemiz
- Haberler
- OKÜMERLAB Osmaniye’nin Gıda Analizi Konusunda ...
Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKÜMERLAB), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından zeytinyağı için 8, yer fıstığı için 6 ve ekstrakte edilen yağlar için 3 analizden 01 Mart 2023 tarihi itibariyle akredite edildi.
Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen OKÜMERLAB Osmaniye’nin gıda analizi konusunda ilk ve tek akredite laboratuvarı oldu. Akreditasyon neticesinde OKÜMERLAB’ın ilgili analizlerden vereceği raporlar da dünya çapında geçerli hale gelmiştir.
TÜRKAK tarafından OKÜMERLAB’ın akredite edildiği analizler aşağıdaki şekildedir.
A) ZEYTİNYAĞI
1. Serbest Yağ Asitliği Tayini
2. Peroksit Değeri Tayini
3. Özgül Soğurma Tayini
4. Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini
5. Toplam Fenolik Madde Miktarı Tayini
6. Vitamin E Analizi
7. p-Anisidin Sayısı Tayini
8. Prina Yağı Aranması
B) YER FISTIĞI
1. Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
2. Ham Protein Tayini
3. Serbest Yağ Asitliği Tayini (Yer Fıstığı Yağında)
4. Peroksit Değeri Tayini (Yer Fıstığı Yağında)
5. Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini (Yer Fıstığı Yağında)
6. Vitamin E Analizi (Yer Fıstığı Yağında)
C) EKSTRAKTE EDİLEN YAĞLAR
1. Serbest Yağ Asitliği Tayini
2. Peroksit Değeri Tayini
3. Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini
OKÜMERLAB’ın ulaşmış olduğu seviyeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, son bir yılda başlatılmış olan akreditasyon süreci ve yoğun bir çalışmanın sonucu olarak bu yetkiyi almış olmamızın üniversitemiz için büyük bir övünç kaynağı olduğunu ifade ederek, güvenilir uygulamaları, alanında uzman ekibiyle çalışmalarını sürdüren, Osmaniye’ye ve bölgeye en iyi hizmeti sunan OKÜMERLAB’ın Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmesi dolayısıyla, başta OKÜMERLAB çalışanları olmak üzere emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.