Üniversitemiz Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Öztürk’ün Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenecek
Ekleme Tarihi :03.03.2023 15:20 Güncelleme Tarihi: 03.03.2023 15:20 Görüntüleme Sayısı :921
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik MühendisliÄŸi Bölümü Dr. ÖÄŸretim Üyesi Ä°brahim Öztürk’ün danışmanlığında yürütülecek olan "6 kW Araç üstü Çok Portlu Entegre DönüÅŸtürücü Tasarımı ve Prototip Üretimi" baÅŸlıklı ve 7220751 proje numarasıyla TÜBÄ°TAK 1507 Programı kapsamında desteklenmeye layık görüldü.

Üniversite-Sanayi iÅŸ birliÄŸi kapsamında yürütülecek olan proje Dr. ÖÄŸretim Üyesi Ä°brahim Öztürk’ün Gömülü Sistem Tasarımı, Gömülü Yazılım ve AUTOSAR çerçevelerindeki danışmanlığında ve Solvaytech Ar-Ge firması ile birlikte Adana Alparslan TürkeÅŸ Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öÄŸretim üyelerinin desteÄŸiyle gerçekleÅŸecek. 

GMZ Energy’nin de desteÄŸinin bulunacağı proje 18 ay sürecek ve proje sonunda hidrojen yakıt hücreleri, güneÅŸ paneli, lityum bataryalar ve hem elektrik motoru hem de rejeneratif modda jeneratör olarak çalışan farklı enerji kaynaklarının otomotiv sınıfında ortak kullanılması saÄŸlanacak. 

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, projeleriyle ülkemizin, bölgemizin ve ÅŸehrimizin kalkınmasına ve geliÅŸmesine katkı sunan akademisyenlerimizi tebrik ettiÄŸi ifade ederek, Dr. ÖÄŸretim Üyesi Ä°brahim Öztürk’e de baÅŸarılarının devamını diledi.
e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema