Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi’ne Ziyarette Bulundu
Ekleme Tarihi :28.12.2022 18:11 Güncelleme Tarihi: 28.12.2022 18:11 Görüntüleme Sayısı :1098

Geçici Barınma Merkezi hakkında Ä°l Göç Ä°daresi Müdürü Mehmet ErbaÅŸ’tan bilgi alan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Suriye’de yaÅŸanan insanlık dramının maÄŸdurlarına devletimizin ve bütün kamu görevlilerinin gösterdiÄŸi insani yaklaşım ve fedakârlığın önemine deÄŸinerek Cevdetiye Geçici Barınma Merkezinde koruma statüsünde yaÅŸayan sığınmacı aileler ve çocukları için üniversite olarak yapılabilecek sosyal destek projelerine yoÄŸunlaÅŸtıklarından ve bu yöndeki çalışmaların devam edeceÄŸinden bahsetti.

Üniversitemiz kulüplerinden Genç-Ä°z Kulübü ile Sosyal Hizmet Kulübü öncülüÄŸünde Osmaniye Meslek Yüksekokulu ve SaÄŸlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun da katkılarıyla hazırlanan bir dizi yardım malzemesi Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'nde yaÅŸayan ihtiyaç sahibi aileler ve çocuklara dağıtıldı. 

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, ihtiyaç sahibi aileleri evlerinde tek tek ziyaret ederek anne-bebek ve hasta bireylerin ihtiyaçlarının bulunduÄŸu hediye paketlerini takdim etti.

Daha sonra üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ve beraberindeki üniversitemiz öÄŸretim elemanları ile üniversitemiz öÄŸrencileri, Ä°l Göç Ä°daresi Müdürü Mehmet ErbaÅŸ ve Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi Yöneticilerinden Yıldız Uzan Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi’nde bulunan Anaokulunu ziyaret etti.

Anaokulu ziyaretinde Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, minik öÄŸrencilerle bol bol sohbet ederek öÄŸrenciler için hazırlanmış olan oyuncak, kırtasiye ve ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı hediyeleri dağıttı.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ile beraberindeki üniversitemiz öÄŸretim elemanları ve öÄŸrencileri minik öÄŸrencilerle yüz boyama ve parmak boyama etkinliÄŸi eÅŸliÄŸinde eÄŸlenceli anlar geçirdi. 

Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi’nde kalan ailelere ve çocuklara yardım ve miniklere moral vermek maksadıyla gerçekleÅŸtirilen etkinlik dolayısıyla memnuniyetini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, etkinliÄŸe katkı  saÄŸlayan OKÜ Genç-Ä°z Kulübü ile OKÜ Sosyal Hizmet Kulübü öÄŸrencileri ve hediyelerin hazırlanmasında katkıları bulunan Osmaniye Meslek Yüksekokulu öÄŸretim üyeleri Dr. ÖÄŸretim Üyesi Abdurrahman Akman ve Dr. ÖÄŸretim Üyesi Erkin ArtantaÅŸ' a, SaÄŸlık Hizmetleri Bölüm BaÅŸkanı OÄŸuzhan ÇolakkadıoÄŸlu’na, SaÄŸlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ÖÄŸretim Görevlisi Celil Atasever’e teÅŸekkür etti.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema