Bağımlılıkla Mücadele Etmede "Mentör Öğrenci" Eğitimi Tamamlandı
- Üniversitemiz
- Haberler
- Bağımlılıkla Mücadele Etmede "Mentör Öğren...
Üniversitemiz Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu ve Osmaniye Yeşilay Danışma Merkezi iş birliği ile Fakülte ve Yüksekokullarda öğrenimine devam eden gönüllü öğrencilere üniversitede bağımlılıkla mücadele kapsamında rol almak üzere Bağımlılıkla Mücadele Mentörlük (Rehberlik) eğitiminin 3. sü gerçekleştirildi.
Üniversitemizde Kütüphane Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitim sonunda sertifika töreni düzenlendi. Sertifika törenine üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Bağımlılıkla Mücadele Komisyon Başkanı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Derya Atik, üniversitemiz akademik personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.
3 hafta süren eğitimde Osmaniye Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM) Sosyal Hizmet Uzmanı Cansu ARSLAN, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Formatörleri Ali Poyraz, Emine Ergen Gürbüz ve Dilan Kaya tarafından eğitim verildi.
Sertifika töreninde kısa bir konuşma gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Çolakkadıoğlu, “Bağımlılıkla mücadele komisyonu olarak öğrencilerimizin bağımlılık konusunda arkadaşlarına nasıl yardım edebilecekleri konusunda bilgilendirme amacıyla Mentörlük eğitimi düzenledik. Bu konuda Osmaniye Yeşilay ile iş birliği içerisinde 3 hafta süren bu eğitimizi tamamladık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Sertifika töreninde kısa bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Bu tür faaliyetler bizim için çok önemli, her türlü bağımlılıkla mücadele dünyanın en önemli konusu biz de özellikle kendi üniversitemizde, kendi bölgemizde bu mücadelenin önemli bir parçası olmak durumundayız. Bu anlamda eğitimin gerçekleştirilmesinde emeği geçen kıymetli hocalarımızı tebrik ediyorum. Bu tip faaliyetlerimiz devam edecek. Bu konuda bilinçli ve gayretli çalışırsak bu konuda da başarılı olacağımıza ben inanıyorum. Eğitim alan bütün arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum.” dedi.
3 hafta süren eğitimde madde bağımlılığının evreleri, bağımlılık yaratan maddeler, madde bağımlılığındaki risk faktörleri gibi konular tek tek ele alındı. Bununla birlikte madde bağımlılığında toplumun, ailenin, akranların ve bireyin hangi tip davranışlarının madde bağımlılığını kolaylaştırdığı tartışıldı, çeşitli vaka örnekleri üzerinden bağımlılığı tetikleyen ve sürdüren etmenlerin etkisi öğrencilerin de katılımlarıyla interaktif biçimde incelendi. Madde bağımlılığının dünya genelinde ve Türkiye özelindeki en yeni istatistiksel dağılımı incelenerek güncel yaygınlığı hakkında bilgi verildi.
Sertifika töreni, Mentörlük Belgesi almaya hak kazanan 45 öğrenciye belgelerinin verilmesi ile sona erdi.