Üniversitemiz 2022-2023 Akademik Yılı Açılışı Kapsamında Yürüyüş Düzenlendi
Ekleme Tarihi :25.10.2022 16:58 Güncelleme Tarihi: 25.10.2022 16:58 Görüntüleme Sayısı :934

Osmaniye Korkut  Ata üniversitesi akademik ve idari personelinin yoÄŸun  katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda baÅŸlayan 2022-2023 Akademik Yılı Açılış YürüyüÅŸü, Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde sona erdi.
 
Atatürk Anıtı’na Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun’un çelenk sunmasının ardından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm ÅŸehitler için saygı duruÅŸunda bulunuldu ve ardından Ä°stiklal Marşı okundu.


Törenin devamında üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, tören alanında üniversitemiz Åžeref Defteri’ni imzaladı.
 
Åžeref Defterine yazdığı mesajda; üniversitemiz 15 bine yakın öÄŸrencisi ve 1200’ü aÅŸkın akademik ve idari çalışanı ile 15 yaşında genç bir üniversite olarak 30 bine yakın mezun vermenin haklı gururuyla ilk günkü heyecanla geleceÄŸimizin teminatı gençlerimizi milli ve manevi deÄŸerlerine saygılı, devletine ve milletine baÄŸlı, çaÄŸdaÅŸ bilimin gerektirdiÄŸi donanımlara sahip çok yönlü bireyler olarak yetiÅŸtirmek için tüm mesai arkadaÅŸlarımızla bütün gayretimizle, yeni projeler üretme ve yeni hedefler belirleme konusundaki yüksek motivasyonumuzla çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Üniversitemizin kuruluÅŸuyla birlikte geride kalan 15 yılda, kurumuna inanan, aidiyet hissi yüksek siz deÄŸerli akademisyenlerimiz bilimsel araÅŸtırmalarını ürüne dönüÅŸtürerek toplum yararına sunmak için üstün çaba sarf etti diyen Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, konuÅŸmasının devamında ÅŸunları söyledi: “Bugün devletimizin ve milletimizin attığı saÄŸlam ve güçlü adımlarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiÄŸi gibi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkararak kalkınması, küresel rekabette hak ettiÄŸi refah düzeyine ulaÅŸması, 2023 hedeflerine 2053 ve 2071 vizyonumuzla önümüzdeki parlak geleceÄŸe doÄŸru ilerlemesi ancak ve ancak milli ve manevi deÄŸerlerimiz ışığında bilimde ve teknolojik alanda çok daha hızlı yol almamızla mümkün olacaktır.”

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema