Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu İçin Erzincan’da
- Üniversitemiz
- Haberler
- Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Uluslararası...
Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Sayın Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanlığının himayelerinde, Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen sempozyumun Türk Dünyası Dijital vatandaşlığı mutabakat metninin imza törenine katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, törende yaptığı konuşmada sempozyumun ülkemiz ve Türk dünyası için çok önemli sonuçları olacağını belirterek Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’e misafirperverliği için teşekkür etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, üniversitemizin adının Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olması dolayısıyla burada ayrı bir sorumluluğumuzun olduğunu, bu bağlamda yurt içinde ve yurt dışında Türk dünyasına ilişkin tüm faaliyetlere mümkün olduğunca katılmaya çalıştıklarını ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü kurma çalışmalarından da bahsetti.
Türk Yükseköğretim Kurumları olarak Batıda yaygın ve güçlü olan Stratejik Düşünce ve Araştırma Kurumları konusuna daha çok yoğunlaşmamız gerektiğini ve özellikle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımızın bunu kolaylaştırıcı bir eylem planı üzerinde durmasını temenni ettiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Türk dünyasının büyük bir coğrafya olması nedeniyle bu alanda çalışacak çok sayıda akademisyene ihtiyaç bulunduğunu ve Türk dünyasının parlayan yıldızı Türkiye ve Türk yükseköğretiminde Türk dünyası ile ilgili tüm bilim alanlarında uzmanlaşmış akademisyenlerin önemli işlevler yerine getireceğine inandığını söyledi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitemizin bu doğrultuda öngörüde bulunarak, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü kurma amacında olduğunu ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Enstitü sayesinde bütün Türk dünyası coğrafyasında çalışacak donanımlı, genç ve dinamik akademisyenler yetiştirmenin hedeflendiğini vurguladı.
Türk dünyasının dil, tarih, kültür, sanat, eğitim, enerji, diaspora, ticaret, coğrafya, sosyoloji, halkbilimi, antropoloji, turizm, uluslararası ilişkiler, ekonomi, belediyecilik, ilahiyat, kamu idaresi, hukuk, ulaştırma ve haberleşme gibi birçok alanda bilimsel araştırmalara ortak bir zemin oluşturan sempozyumda 43 ülkeden ve ülkemizden yaklaşık 800 bilim adamı katıldı.