Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Önlük Giyme Töreni Yapıldı
Ekleme Tarihi :24.05.2022 20:38 Güncelleme Tarihi: 24.05.2022 20:38 Görüntüleme Sayısı :1294

Üniversitemiz SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi bölümlerimizin birinci ve ikinci sınıf öÄŸrencileri "Önlük Giyme Töreni"nde beyaz önlüklerini giyerek mesleÄŸe ilk adımı atmanın heyecanını yaÅŸadı. 

15 Temmuz Åžehitler Amfisi’nde düzenlenen Önlük Giyme Töreni'ne Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ile çok sayıda  akademisyen ve Üniversitemiz öÄŸrencileri katıldı.

Saygı duruÅŸunda bulunulması ve Ä°stiklal Marşımızın okunmasıyla baÅŸlayan törenin açılış konuÅŸmasını SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç yaptı.
"Sizlerin baÅŸarısı bizler için gurur tablosu oluÅŸturuyor. SaÄŸlık eÄŸitimi gerek teorik gerekse pratik eÄŸitimin daha çok da uygulamanın olduÄŸu bir eÄŸitimdir. SaÄŸlık çalışanlarının toplumdaki karşılığı paha biçilmez bir deÄŸerdir. Ä°nsanların acısını hafifletmek, insanlara çare olmak, hizmet sunmak saÄŸlık çalışanlarımızın gurur kaynağı olmuÅŸtur. Ä°nÅŸallah sizler de göreve baÅŸladığınızda insanlara çare olursunuz. ” dedi. 

Programın devamında konuÅŸan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Bizler sizler gibi pırıl pırıl öÄŸrencilere sahip olduÄŸumuz için gururluyuz, mutluyuz. Bu gurur sizlerin mezuniyeti ile taçlanacak. Beyaz önlüklerinizi giyerek kutsal mesleÄŸe çok güzel bir adım atmış olacaksınız.  Ä°nsanların hayatına dokunmak, insanların yaÅŸamlarını iyileÅŸtirmek kutsal bir görev. Çok büyük manevi deÄŸeri olan bir  meslek. Sizler bir insanın doÄŸumundan ölümüne kadar her anında çok önemli dokunuÅŸlar yapıyorsunuz.  Bu da tabi ki mesleÄŸi sevmekle oluyor. Fedakârca, çok büyük sorumluluklar altında bu mesleÄŸi icra ediyorsunuz. Özelikle pandemi döneminde tüm dünyada saÄŸlık çalışanlarımızın deÄŸeri bir kez daha anlaşıldı." dedi. 

KonuÅŸmaların ardından HemÅŸirelik, Beslenme ve Diyetetik, Ebelik, SaÄŸlık Yönetimi ve Sosyal Hizmet Bölümü 1. ve 2. Sınıf öÄŸrencileri beyaz önlükleriyle sahneye çıkarak arkadaÅŸları ve hocaları tarafından alkışlandı. Önlük Giyme Töreni, SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi bölümlerinde baÅŸarılı olan öÄŸrencilere Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi akademisyenleri tarafından teÅŸekkür belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema