İlimizde 21 Mart Nevruz Bayramı Kutlama Programı
Ekleme Tarihi :21.03.2022 15:09 Güncelleme Tarihi: 21.03.2022 15:09 Görüntüleme Sayısı :1093

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. CoÅŸkun Özalp, Cebelibereket Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen 21 Mart Nevruz Bayramı kutlama programına katıldı.

Programa Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. CoÅŸkun Özalp,  Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, Ä°l Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, Ä°l Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk OkumuÅŸ, kamu kurum ve kuruluÅŸları il müdürleri, sivil toplum kuruluÅŸları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Saygı duruÅŸunda bulunulması ve Ä°stiklal Marşımızın okunmasıyla baÅŸlayan programın devamında Nevruz AteÅŸi Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz tarafından yakıldı. Rektör Yardımcımız ve protokol mensupları Nevruz ateÅŸinin üzerinden atladılar.

Kutlama programının açılış konuÅŸmasını Ä°l Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun yaptı. Ä°l Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, “BilindiÄŸi üzere mevsimlik bayramlarımızdan biri olan Nevruz, yeni gün, yeni yılın ilk günü anlamına gelir. Bu günlerde doÄŸa uyanıp canlanmaya baÅŸladığından Nevruz günleri, baharın da baÅŸladığı günlerdir. Atalarımız yeni bir hayat, yeni bir baÅŸlangıç anlamına gelen bu tarihi günü aynı zamanda Ergenekon’dan çıkış bayramı olarak da kutlamışlardır.” dedi.

Programda konuÅŸan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ise Nevruz Bayramını kutlayarak baÅŸladığı konuÅŸmasının devamında, “Bir Nevruz Bayramında daha bir araya gelmekten duyduÄŸum mutluluÄŸu belirtmek isterim. Bahar Bayramının bizleri daha çok birleÅŸtirecek, kardeÅŸliÄŸimizi daha çok pekiÅŸtirecek bir gün olmasını diliyorum." dedi.

Açılış konuÅŸmalarının ardından Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. CoÅŸkun Özalp ve protokol üyeleri, temsili olarak örs üzerinde demir dövdü. Geleneksel yumurta tokuÅŸturma yarışması ile devam eden kutlamaların son bölümünde Samet Aybaba Spor Lisesi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema