Üniversitemiz Öğretim Üyesinden İki Ulusal Patent
Ekleme Tarihi :05.03.2022 02:53 Güncelleme Tarihi: 05.03.2022 02:53 Görüntüleme Sayısı :1165


Üniversitemiz Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gıda Teknolojisi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Farsak’ın iki ulusal patent başvurusu yayınlandı.

Lityum iyon piller için doğal ekstraktlardan geliştirdiği iki farklı seperatör membran için yaptığı patent başvurusu yayınlanan Üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Murat FARSAK “buluşların, çevreci ve ucuz malzemeler ile Lityum iyon pil üretim maliyetini düşürmesi ve performansını artırmasını hedeflediğini” söyledi. Aynı zamanda ulusal olarak yayınlanan patentler için uluslararası başvurunun da araştırma aşamasında olduğunu, yakın zamanda uluslararası olarak da patentlenmesini beklediğini sözlerine ekledi.

Üniversitemiz Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gıda Teknolojisi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Farsak’ı başarısından dolayı tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Katma değer yaratan projeler üreterek bilimsel alanlarda üniversitemizi başarı ile temsil eden çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.
e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema