6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Hakkında Toplantı Düzenlendi
Ekleme Tarihi :20.10.2021 18:43 Güncelleme Tarihi: 20.10.2021 18:43 Görüntüleme Sayısı :782

Üniversitemiz idari personelinin katılımlarıyla  6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında bilgilendirme ve farkındalık toplantısı düzenlendi.

Üniversitemiz Rektörlük Büyük Salonda düzenlenen toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç,  Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet İşcan’ın yanı sıra Üniversitemiz Daire Başkanları, Fakülte, Yüksekokul, Enstitü ve Meslek Yüksekokulu Sekreterleri, Şube Müdürleri ile idari personeli katıldı.

Düzenlenen toplantıda 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında sunumu Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanı Kadir Uludağ yaptı. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında bilgiler veren Kadir Uludağ, Veri kavramı, dijital veri, kanunun amaçlarından, kişisel veriler, nitelikli kişisel veriler, veri sorumlusu, verbis, verileri aktarma hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Konuşmalarının devamında Uludağ, “Veriyi saklamakla yükümlü kurum veya kuruluş her türlü teknik ve idari tedbirleri almak zorundadır. Veriyi saklamakla yükümlü kurum veya kuruluş gerekli denetimleri yapmak ve yaptırmak zorundadır.” dedi.

Toplantı katılımcıların sorularının yanıtlanması ile sona erdi.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema