Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğünün TÜBİTAK 2237-B BİDEB Projesi Uygun Görüldü
Ekleme Tarihi :16.09.2021 16:39 Güncelleme Tarihi: 16.09.2021 16:39 Görüntüleme Sayısı :1437

Üniversitemiz, Üniversite Sanayi Ä°ÅŸbirliÄŸi KoordinatörlüÄŸünün TÜBÄ°TAK Bilim Ä°nsanı Destek Programları BaÅŸkanlığı (BIDEB) uhdesinde yürütülen "2237-B Proje EÄŸitimi Etkinliklerini Destekleme Programı’nın 2021 Yılı 2 Dönemi baÅŸvuruları ilgili mevzuat doÄŸrultusunda konunun uzmanı danışmanlar/panelistler tarafından deÄŸerlendirilen Mühendislik ve Teknoloji alanında hazırlanan “Fen ve Mühendislik Alanında TÜBÄ°TAK 2237-B Proje Yazma EÄŸitimi” baÅŸlıklı ve 1129B372100698 Numaralı baÅŸvurusu desteklenmeye hak kazandı.

Proje ile Fen ve Mühendislik bilimlerine yönelik katılımcılar ile yakın bilimlerden araÅŸtırmacılar öncelikli olmak üzere, uygulamalı alanlarda ve yakın disiplinlerde çalışmalarını sürdüren akademisyenler, doktora derecesine sahip araÅŸtırmacı, tez aÅŸamasında doktora öÄŸrencisi ve AR-GE çalışanlarının proje hazırlama ve uygulama konusunda, temel bilgi ve becerilerinin geliÅŸtirilmesi amaçlanmaktadır. 

“Fen ve Mühendislik Alanında TÜBÄ°TAK 2237-B Proje Yazma EÄŸitimi” ile Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünde yer alan Mühendislik Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültelerinin Anabilim Dallarının doktora programı öÄŸrencileri, çevre illerdeki üniversitelerin doktora yeterliliÄŸini almış öÄŸrencileri, Osmaniye ilinde yer alan 3 AR-GE Merkezi ve Adana Ä°linde yer alan 12 AR-GE Merkezi, Hatay Ä°linde yer alan 2 AR-GE Merkezi, KahramanmaraÅŸ Ä°linde yer alan 12 AR-GE Merkezi, Gaziantep Ä°linde yer alan 11 AR-GE Merkezi çalışanlarından doktora yeterliliÄŸini almış öÄŸrencilere yönelik proje yazma ve farkındalık eÄŸitimi gerçekleÅŸtirilecek olup yaygın etkisi mümkün olduÄŸu kadar artırılmış olması amaçlanıyor.

Orta vadede ise gerçekleÅŸtirilecek eÄŸitim etkinliÄŸi sonucunda; ülkemizin, bilimsel araÅŸtırma faaliyetleri bakımından, daha iyi düzeye ulaÅŸtırılmasına katkıda bulunulacak olup hazırlanan AR-GE projelerinin artmasını saÄŸlamak hedeflenmektedir.

13-15 Ekim 2021 tarihlerinde planlanan etkinlik kapsamında, eÄŸitimler “teorik” ve “uygulamalı” olarak Alanında uzman proje konusunda tecrübeli ve farklı disiplinlerden (Makine MühendisliÄŸi, Endüstri MühendisliÄŸi, Kimya, Ziraat MühendisliÄŸi, Bahçe Bitkileri) deneyim sahibi eÄŸitmenler verilecektir. 

EÄŸitimciler
Prof. Dr. Ali Musa BOZDOÄžAN (Çukurova Üniversitesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri MühendisliÄŸi)
Prof. Dr. Lale ÖZBAKIR (Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri MühendisliÄŸi Bölümü)
Prof. Dr. Mustafa KELEÅž (Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri MühendisliÄŸi Bölümü) 
Prof. Dr. Nesibe Ebru YAÅžA KAFKAS (Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü)
Prof. Dr. Nigar YARPUZ BOZDOÄžAN ( Çukurova Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine ve metal Teknolojileri Bölümü)
Prof. Dr. Sezai ERCÄ°ÅžLÄ° (Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü)
Doç. Dr. Bülent YANIKTEPE (Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri MühendisliÄŸi Bölümü)

Projenin yürütücülüÄŸünü Üniversite Sanayi Ä°ÅŸbirliÄŸi Koordinatörü ve aynı zamanda Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe yaparken Düzenleme Kurulunda Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa KeleÅŸ, Mühendislik Fakültesi ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Adnan BozdoÄŸan, Mühendislik Fakültesi Dr. ÖÄŸr. Üyesi Osman Kara ve Dr. ÖÄŸr. Üyesi Muhammed Ordu yer alıyor.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema