Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı Yapıldı
Ekleme Tarihi :01.09.2021 16:02 Güncelleme Tarihi: 01.09.2021 16:02 Görüntüleme Sayısı :1184

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavı 01 Eylül 2021 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Yapılan özel yetenek sınavı, adayların katılımlarıyla çeşitli istasyonlardan oluşan koordinasyon sınavı şeklinde uygulandı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Coşkun Özalp ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, sınavın yapıldığı kapalı spor salonuna giderek sınav komisyonunda görevli Öğretim Üyeleri ve aday öğrencilerle sohbet etti.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavı hakkında bilgiler veren Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kürşat Hazar, “Sınava yaklaşık 300 aday müracaat etti. Bölümümüzde kadın, erkek, milli kontenjanı, engelli kontenjanı ile şehit ve gazi yakını kontenjanları bulunmaktadır. Bu kontenjanlarda sınava giren adaylar arasından sınavda başarı gösteren 40 öğrenci kayıt olma hakkı elde edecek. Covid-19 pandemisinden dolayı da adaylar gruplar halinde HES kodları kontrol edilerek sınava alındı. Ayrıca sınav komisyonumuz tarafından adaylara maske, su ve dezenfektan imkânı sağlandı.” dedi.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema