Pandemi Sürecinde Kütüphane Hizmetleri ve Kariyer Gelişimi Başlıklı Etkinlik Düzenlendi
- Üniversitemiz
- Haberler
- Pandemi Sürecinde Kütüphane Hizmetleri ve Kariy...
57. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz ev sahipliğinde “Pandemi Sürecinde Kütüphane Hizmetleri ve Kariyer Gelişimi” konulu webinar çevrim içi olarak düzenlendi.
Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Necati Gök, Osmaniye İl Halk Kütüphanesi Müdürü Erdal Arslan, Üniversitemiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Araştırma Görevlisi Ayşe Bayraktar, Üniversitemiz Bilgi ve Belge Yönetimi Bilgi Topluluğu Kulübü Başkanı Gamze Çenet konuşmacı olarak katıldı.
“Pandemi Sürecinde Kütüphane Hizmetleri ve Kariyer Gelişimi” etkinliğinin açılış konuşmasını, etkinliğin moderatörlüğünü yapan Kütüphaneci Muhammet Bekir Us yaptı.
İlk olarak Kütüphane Haftası kutlama tebrikleri ile konuşmasına başlayan OKÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Necati Gök, öncelikle mesleki kariyer hususunda bu güne kadar iş değişikliği ve son görev yaptığı Daire Başkanlığını hayallerini gerçekleştirmek için unvan ve görev değişikliğini tercih ettiğini, OKÜ Kütüphanesi olarak Pandemi sürecinde verdiği kısıtlı hizmetlerin yanında herhangi bir mekan kısıtlaması olmadan Kütüphane elektronik kaynaklarına nasıl ulaşacakları (VETİS veri tabanı), veri tabanları ve elektronik yayınların kullanımı, zamanlarını dolu dolu kullanmalarını, Vidobu veri tabanından kendisinin de çeşitli konularda eğitime katılıp sertifikalandırdığı örneğini vererek kendi kariyerlerine neler katabilecekleri hususunda bilgi aktardı. Mezun olacak kütüphaneci adaylarına OKÜ KAGEM ile mutlaka irtibatlı olmalarını ve kendisinin de Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü mezunlarını takip edeceğini sözlerine ekledi.
Emine Keskiner İl Halk Kütüphanesi Müdürü Erdal Arslan ise daha çok halk kütüphanesinde kendi kariyeri, yapılan iş ve işlemlerden, pandemi sürecindeki hizmetleri ile günümüzde diplomanın tek başına yeterli olmayacağı, hayatın bir kariyer olduğunu, mutlaka bir yabancı dil öğrenmeleri gerektiğini, bir kütüphaneye üyeliklerinin olmasını, stajlarını seçerken kariyer gelişimlerine göre seçmeleri gerektiğini ve kütüphanecilik mesleğini sevmeleri gerektiği ve bunun da başarıyı kendiliğinden getireceği şeklinde tavsiyelerde bulundu.
Üniversitemiz Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Araştırma Görevlisi Ayşe Bayraktar ise 2017 yılında Araştırma görevlisi olarak OKÜ’de göreve başladığını, şu anda ise İstanbul Üniversitesi Doktorasına devam ettiğini, pandeminin getirdiği bir sonuç olarak uzaktan eğitim (çevrimiçi) olarak birçok üniversite gibi teknolojiyi daha fazla kullanarak öğrencilerimize eğitim verdiklerini, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinde Yasal Mevzuat olarak 2547 sayılı yasa ile Kariyer yapmanın yol ve yöntemlerini aktararak genç kütüphaneci adaylarına mutlaka bir Yüksek Lisans yapmalarını imkanlar dahilinde ise Doktora yapmalarını tavsiyesinde bulundu.
Bilgi ve Belge Yönetimi Bilgi Topluluğu’ndan Gamze Çenet ise kulüp olarak yaptıkları faaliyetler, işbirlikleri ve kariyerlerine katkı sağlayacak her programda yer almaya çalıştıklarını, kulüpte daha önce yöneticilik yapan arkadaşlarına teşekkür ettiğini ifade ederek dahil oldukları etkinliklere katılım için çağrıda bulundu.
Genç kütüphaneciler olarak Emine Keskiner İl Halk Kütüphanesinden katılan Kütüphaneciler Dudu Kublay, Büşra Üzücek ve Üniversitemiz Kütüphanesinden Muhammed Bekir Us ise mesleğe (Kütüphaneci olarak) atanma ve göreve kabul edilme yöntemleri hakkında tecrübelerini paylaştı.
Etkinlik, öğrencilerden ve katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ile tamamlandı.