Akademisyenimizin Yer Aldığı Zn-Hava Bataryaları Projesi Desteklenmeye Değer Görüldü
Ekleme Tarihi :16.10.2024 10:20 Görüntüleme Sayısı :48

Üniversitemiz Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Bulut Hüner’in araştırmacı olarak yer alacağı ve Erciyes Üniversitesinden Doç. Dr. Mehmet Fatih Kaya yürütücülüğündeki “Yedek Güç Desteği Olarak Düzlemsel ve Esnek Yapılı Zn-Hava Bataryalarının Geliştirilmesi” başlıklı proje, Öncelikli Alan Ar-Ge Projesi (Enerji Depolama ve Dönüşüm Teknolojileri) kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Farklı branşlardan bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşen multidisipliner bir yaklaşıma sahip olan projede, MnO2 katkılı MW-CNT nano katalizörlerin sentezi ve polimer bazlı jel elektrolitlerin geliştirilmesi gibi yenilikçi yaklaşımlar ele alınarak yüksek performanslı Zn-Hava bataryaların performansını artırma hedefleniyor.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema