Öğretim Üyemizin Araştırmacı Olarak Yer Aldığı Projeye TÜBİTAK Desteği
Ekleme Tarihi :16.10.2024 05:23 Görüntüleme Sayısı :72

Üniversitemiz Mühendislik ve DoÄŸa Bilimleri Fakültesi Makine MühendisliÄŸi Bölümü ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Arıkan’ın araÅŸtırmacı olarak yer aldığı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumu (TÜBÄ°TAK) tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Harran Üniversitesi ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özen yürütücülüÄŸünü üstlendiÄŸi “Denizcilik Uygulamaları Ä°çin Hexagonal Bor Nitrür (h-BN) Katkılı Polyester Nano Jelkot Üretimi ve YaÅŸlandırma KoÅŸulları Altında Özelliklerinin Ä°ncelenmesi” adlı projede, üniversitemizden Doç. Dr. Volkan Arıkan ve farklı üniversitelerden araÅŸtırmacılar proje kapsamında gemi gövdelerinde kullanılan çevre dostu ve maliyeti düÅŸük olan kompozit malzeme geliÅŸtirilecek.

Denizcilik sektöründe yaygın olarak kullanılan kompozit gemi gövdeleri için çevre dostu ve yenilikçi bir nano kaplama geliÅŸtirmenin amaçlandığı proje sonuçlarına göre elde edilecek kaplama, kompozit gemi gövdelerine uygulandığında, ek antifouling boya uygulamalarına ihtiyaç duymadan hem mekanik özellikleri koruyacak hem de çevresel sorunları en aza indirecek. Bu nano kaplama ayrıca denizcilik sektöründe bakım onarım maliyetlerini azaltma ve enerji kullanımını düÅŸürme potansiyeline de sahip olacak.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema