Deprem Sonrası Canlıların Tespitine Yönelik Yenilikçi Projeye TÜBİTAK'tan Destek
Ekleme Tarihi :14.10.2024 13:14 Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 13:31 Görüntüleme Sayısı :126

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Öztürk'ün yürütücülüğünü yaptığı “Yüksek Frekans Bandında Makine Öğrenmesi Destekli Göçük Altı Kablosuz Düğüm Topolojisi Oluşturma ve Düğüm Konum Tespiti” başlıklı proje, TÜBİTAK-ARDEB tarafından desteklenmeye layık görüldü. 124E283 numaralı proje, TÜBİTAK ve AFAD tarafından yürütülen Ulusal Deprem Araştırmaları Programı (UDAP) 2024 Yılı 1001 Ortak Çağrısı kapsamında koşulsuz olarak kabul edilen 29 projeden biri oldu.

Proje, deprem ve diğer afetler sonrasında göçük altında kalan canlıların yerlerinin tespiti için kablosuz sensör ağlarına dayalı sistemler geliştirmeyi hedefliyor. Gömülü sistemler ve veri işleme teknolojilerinin yanı sıra makine öğrenmesi yöntemlerinin de kullanılacağı bu proje, canlı tespiti konusunda yenilikçi çözümler sunmayı amaçlıyor. Proje süresi iki yıl olarak belirlenmiş olup, süreçte çeşitli akademik faaliyetler ve iş birlikleri de gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında, TÜBİTAK bursiyeri olarak çalışmak isteyen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri de aranıyor. İlgilenenlerin, özgeçmişleriyle birlikte yürütücü Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Öztürk ile iletişime geçmeleri gerekiyor.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema