OKÜ, YÖK 2024 Raporunda Akademik ve Engelsiz Üniversite Başarılarıyla Öne Çıktı
Ekleme Tarihi :14.10.2024 13:10 Görüntüleme Sayısı :58

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2019'dan bu yana düzenli olarak hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2024” yayınlandı. Raporda Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), ulusal ve uluslararası akademik başarılarıyla öne çıktı.

Rapora göre OKÜ, akademik çalışmaların diğer bilim insanları tarafından ne kadar atıf aldığını gösteren önemli bir gösterge olan “Alan Ağırlıklı Atıf Endeksi”nde büyük bir başarı göstererek 1. sırada yer aldı. Ayrıca, ulusal hakemli dergilerde yayımlanan öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı açısından da ilk yirmi üniversite arasında 11. sırada bulunuyor.

Üniversitemiz sadece akademik başarılarıyla değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluk projeleri ve engelsiz üniversite anlayışıyla da dikkat çekiyor. YÖK’ün Engelsiz Üniversite kapsamında verdiği ödüller arasında bulunan Engelsiz Üniversite Ödülü, Engelsiz Bayrak Ödülü, Engelsiz Program Nişanı ve Engelli Dostu Ödülü'nde OKÜ, 12. sırada yer alarak bu alanda da önemli bir başarıya imza attı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Üniversitemizin 2024 yılı YÖK İzleme ve Değerlendirme Raporu’ndaki bu önemli başarıları, üniversitemizin akademik ve sosyal sorumluluk alanlarındaki yükselişinin devam ettiğini gösteriyor. Hem ulusal hem de uluslararası arenada ses getiren bilimsel çalışmaları, yüksek atıf oranları ve Engelsiz Üniversite ödüllerindeki üstün performansıyla Üniversitemiz, gelecekte de adından sıkça söz ettirecek. Üniversitemiz, bilim dünyasına katkı sunmaya ve toplumsal fayda sağlamaya yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürecek.” dedi.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema