Yenilenebilir Enerji Sektöründe Akıllı Şebeke İstihdamı Projesi” TRT Haber’de Yer Aldı
Ekleme Tarihi :12.10.2024 20:22 Görüntüleme Sayısı :94

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) yürütücülüğünde gerçekleştirilen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Yenilenebilir Enerji Sektöründe Akıllı Şebeke İstihdamı Projesi”, Türkiye’nin önde gelen haber kanallarından TRT Haber’de geniş yer buldu. Proje, Osmaniye ve Türkiye genelinde yenilenebilir enerji sektörünün teknik kapasitesini artırmayı ve gençlerin bu alandaki becerilerini geliştirerek istihdam olanaklarını artırmayı hedefliyor.

Haber bülteninde, projeye katılan gençlerin OKÜ’de aldıkları 7 haftalık eğitim süreci ve akıllı şebeke teknolojilerinde elde ettikleri kazanımlar vurgulandı. Uzmanlar eşliğinde gerçekleşen teorik eğitimlerin yanı sıra, laboratuvar ortamında yapılan deneysel çalışmalar ve bölgedeki enerji üretim tesislerine düzenlenen teknik gezilerin, gençlerin pratik becerilerini geliştirdiği belirtildi. Proje kapsamında, kursiyerlere günlük 10 Euro harçlık da sağlanıyor.

TRT Haber’de projeyle ilgili verilen detaylarda, yenilenebilir enerji sektörünün Türkiye’de büyüme gösterdiği ve bu proje sayesinde yetişen gençlerin sektörde önemli roller üstleneceği ifade edildi. Özellikle akıllı şebeke teknolojilerine yönelik alınan eğitimlerin ve kazanılan sertifikaların, gençleri sektörün aranan elemanları haline getireceği vurgulandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun’un açıklamalarına da yer verilen haberde, projenin Osmaniye ve Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanındaki gelişimine katkı sağladığına dikkat çekildi. Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Osmaniye Korkut Ata (OKÜ)üniversitesinin yürütücülüğünde başlayan bu proje, çok önemli çıktıları olacak bir proje olarak değerlendiriyoruz. Özellikle sanayide istihdamı arttırmaya yönelik bir çıktı oluşturacak çünkü özellikle gençlerimizde giderek istihdam alanında bir açık olduğunu görüyoruz yani özellikle üniversite mezunu veya teknik alanda diplomaya sahip arkadaşlarımızın sanayideki istihdamını daha yüksek düzeylere getirme çabalarımız var. Ülkemizde de devletimizin bütün kurumları buna yönelik bir çaba içerisinde bizde üniversite olarak Avrupa birliği destekli bir proje içerisinde bulunuyoruz ve bu üniversitemiz açısından da çok önemli bir gelişme olarak değerlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema