Üniversitemiz Erasmus+ KA171 Projeleriyle 2024 Döneminde Büyük Başarı Elde Etti
Ekleme Tarihi :10.10.2024 17:14 Görüntüleme Sayısı :127

UluslararasılaÅŸmaya büyük önem veren üniversitemiz, Erasmus+ projeleriyle ulusal ve uluslararası platformlarda adını duyurmaya devam ediyor. 

Üniversitemiz, 2024 dönemi “Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin ÖÄŸrenme HareketliliÄŸi” kapsamında, Åžubat 2024 tarihinde hazırladığı projelerden 5 farklı üniversite ile iÅŸ birliÄŸi yaparak 23.881 Avro hibe almaya hak kazandı. Bu kapsamda, yaklaşık 10 öÄŸrenci ve personelin uluslararası eÄŸitim ve araÅŸtırma imkânlarından yararlanacağı belirtildi.


Üniversitemiz 2020, 2022 ve 2023 yıllarında Cezayir, Ürdün, Bosna Hersek, Kosova, Fas, Kamboçya, ABD ve Tayland'da gerçekleÅŸtirdiÄŸi Erasmus+ KA171 hareketlilik faaliyetleriyle uluslararası platformlarda güçlü bir yer edinmiÅŸti. 2024 döneminde ise ilk defa Azerbaycan ve Arnavutluk ülkeleri de bu iÅŸ birliklerine eklenmiÅŸ olup, üniversitemiz baÅŸarı grafiÄŸini istikrarlı bir ÅŸekilde sürdürmektedir.

Bu dönemde, Fizik, Ä°lahiyat, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Tarih ve Fizyoterapi bölümlerine ek olarak, Enerji EÄŸitim-Etüt Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi (ENERMER) ve HemÅŸirelik bölümleri de Erasmus+ KA171 projelerine dahil oldu. Böylelikle üniversitemiz içindeki aktif katılımcı bölüm ve birim sayısı artmış, projelerin yaygın etkileri görülmeye baÅŸlanmıştır.

Proje kapsamında iÅŸ birliÄŸi yapılan üniversiteler ve ilgili bölümler ÅŸu ÅŸekildedir:

•    Arnavutluk: Universiteti I Tiranes – Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü
•    Kosova: Kolegji Universum O.P – HemÅŸirelik Bölümü
•    Azerbaycan: Khazar University – Tarih Bölümü
•    Azerbaycan: Baku Engineering University – ENERMER
•    Fas: Universite Moulay Ismail – Dış Ä°liÅŸkiler Birimi

Erasmus+ KA171 Uluslararası Kredi HareketliliÄŸi için 2025 çaÄŸrı dönemi baÅŸvuruları baÅŸlamış olup, baÅŸvurular Åžubat 2025 tarihinde sona erecektir. Bu süreçte, üniversitemizin tüm akademik ve idari personeline yönelik Erasmus+ KA171 proje yazma toplantısı düzenlenecek ve detaylar Dış Ä°liÅŸkiler Birimi web sayfasından duyurulacaktır.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema