Üniversitemizde “Direnişin Simgesi Gazze” Programı Düzenlendi
Ekleme Tarihi :09.10.2024 17:09 Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 17:10 Görüntüleme Sayısı :121

Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Osmaniye Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen “Direnişin Simgesi Gazze” başlıklı program, 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde geniş bir katılımla üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Gazze’nin direnişinin anlatıldığı bu anlamlı program yoğun ilgi görürken programa üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Özalp, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirtaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi, üniversitemiz Genel Sekreteri Recep Şen, üniversitemiz akademisyenleri ve idari personelleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri ile üniversite öğrencilerimiz katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılışında gönüllü gençlerden Eren Balk tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Ardından, açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi davet edildi.

İl Müdürü Yusuf Çebi, açılış konuşmasında Gazze'nin tarihi ve sembolik önemine değindi. Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Çebi, özellikle genç nesillere bu tür etkinlikler ile direniş ruhunun anlatılması gerektiğini vurguladı. Çebi, “Bugün burada, direnişin simgesi haline gelen Gazze’yi anmak, yaşanan acılara dikkat çekmek ve tarihten ders almak için toplandık. Gazze, yalnızca bir şehir değil; adalet, insanlık ve bağımsızlık için verilen mücadelenin sembolüdür.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından, “Direnişin Simgesi Gazze” konulu sinevizyon gösterimi yapıldı. Katılımcılara, Gazze’nin geçmişten günümüze süregelen zorlu mücadelesini ve bu süreçte yaşanan trajedileri anlatan etkileyici görüntüler sunuldu. Sinevizyon gösteriminin ardından, şiir dinletisi ile program devam etti. Duygu dolu şiirler, katılımcıların Gazze halkının yaşadığı acılara bir nebze olsun empatiyle yaklaşmalarını sağladı. 

Programda üniversitemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Fazıl Himmetoğlu bir söyleşi gerçekleştirdi. Himmetoğlu, Gazze’nin tarihi geçmişinden bahsederek, bu coğrafyanın neden dünya siyaseti için bu kadar önemli olduğunu anlattı. Gazze halkının yıllardır verdiği mücadelenin yalnızca bir direniş değil, aynı zamanda insanlık ve bağımsızlık mücadelesi olduğunu vurguladı.


Söyleşinin ardından, Doç. Dr. Muhammed Fazıl Himmetoğlu’na, günün anısına hazırlanan tablo Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi tarafından takdim edildi. 

Programın son bölümünde, Yusuf Karaburç sahne aldı. Karaburç’un seslendirdiği ezgi ve marşlar, programı duygusal bir atmosferde tamamladı. 

“Direnişin Simgesi Gazze” programı, hem üniversitemiz öğrencilerinden hem de Osmaniye halkından büyük beğeni topladı.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema