Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne Katıldı
Ekleme Tarihi :09.10.2024 10:12 Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 10:12 Görüntüleme Sayısı :167

 

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun da katılım sağladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan video gösterimi gerçekleştirildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın açılış konuşması ile devam eden törende, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarının gelişimi ve geleceğe dair hedefler ele alındı.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Türkiye’de eğitime verdikleri önemin altını çizerek, "Milletin teveccühüyle ülkeyi yönetme görevini devraldığımız günden bu yana, eğitimi her zaman en öncelikli meselemiz olarak gördük. Okul öncesinden üniversiteye kadar her aşamada eğitim sistemimizin gelişmesini sağlamak için önemli düzenlemeler yaptık. 2002 yılında 76 olan yükseköğretim kurumu sayısını bugün 208’e çıkardık." ifadelerini kullandı.

Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından YÖK 2024 Üstün Başarı Ödülleri'nin sahiplerine takdim edilmesiyle sona erdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından düzenlenen Rektörlerle Buluşma programına da katıldı. TBMM Başkanı Kurtulmuş, programda yaptığı konuşmada, Türkiye'de özellikle yükseköğretim alanında çok önemli mesafeler katedildiğini dile getirerek, “Her birinizin emekleri var olsun. Türkiye'nin eğitiminin yükselmesi, yücelmesi, genişlemesi, yaygınlaşması konusunda olağanüstü bir çabanın içerisindesiniz.” ifadesini kullandı.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema