OKÜ 60+ Tazelenme Üniversitesi Akademik Yılı Törenle Açıldı
Ekleme Tarihi :26.09.2024 16:33 Güncelleme Tarihi: 26.09.2024 16:40 Görüntüleme Sayısı :354

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün aktif yaşlanma ve hayat boyu öğrenme vizyonuyla hayata geçirdiği ve üniversitemizle iş birliği içinde yürütülen 60+ Tazelenme Üniversitesi'nin Akademik Açılış Töreni düzenlendi.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Osmaniye protokol üyeleri ve çok sayıda 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencisinin katıldığı tören, 15 Temmuz Şehitler Amfisi'nde gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı; ardından Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisiyle devam etti.

60+ Tazelenme Üniversitesi Akademik Yılı Töreni’nin açılış konuşmalarını, 60+ Tazelenme Üniversitesi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sümeyra Mihrap İlter, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tolga Nacar, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy ve Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz yaptı.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz konuşmasında, eğitimin bir ülkenin gelişimi için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Öğrenmenin yaşı olmadığını belirten Yılmaz, "Osmaniye'mizin 60+ Tazelenme Üniversitesi'nin değerli öğrencileri, bu gerçeği en güzel şekilde gösterdiniz. Eğitime verdiğiniz önem ve katılımınız için teşekkür ederim," dedi. 

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ise projenin, belirli bir yaşın üzerindeki bireylerin bilgi ve becerilerini artırarak toplumsal hayata daha etkin katılımlarını sağlamak amacıyla başlatıldığını ifade etti. Üniversitenin tüm Osmaniye için büyük bir kazanım olduğunu belirten Rektör Uzun, “Okuma-yazma bilen herkesin kayıt olabildiği bu üniversitemizde, şu an en küçüğü 60, en büyüğü 88 yaşında olmak üzere toplam 33 öğrencimiz bulunmaktadır. Burada öğrencilerimiz yalnızca yeni bilgiler edinmekle kalmayacak, aynı zamanda yeni dostluklar kurarak sosyalleşme fırsatı bulacak ve kuşaklar arası diyaloğun gelişimine katkı sunacaklar” dedi. Rektör Uzun, projeye destek veren tüm kurumlara teşekkür ederek, yeni akademik yılın hayırlı olmasını diledi.

Törenin ardından, 60 yaş üstü 33 öğrencinin katıldığı ilk ders, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü ve Tazelenme Üniversitesi Projesi Kurucu Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi 60+ Tazelenme Üniversitesi Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Neşe Karakaş tarafından verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi iş birliğiyle kurulan 60+ Tazelenme Üniversitesi'nde, öğrencilere dört yıl boyunca sosyal yaşam, sağlık, sanat ve yetenek temelli konularda eğitim verilecek.

Törenin sonunda, Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, Prof. Dr. İsmail Tufan ve Doç. Dr. Neşe Karakaş’a teşekkür belgelerini takdim etti. Program, Rektör Uzun’un öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema